Vegaaninen riisipuuro
- 40 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 dl vesi
- 2 dl puuroriisi
- 1 l Foodin Luomu kookosmaito
- suola
Lisäksi:
- Foodin Ceyloninkaneli
- Foodin manteli
- Foodin macadamia pähkinät
Foodin on tuonut markkinoille luomu kookosmaidon, joka on kotoisin Vietnamista. Kookospalmut viljellään ympäristöystävällisesti ja kerätään eettisesti pienten perheviljelijöiden toimesta. Viljelijöille maksetaan reilu korvaus työstä, sekä oikeanlaiset työvälineet. Lisäksi heidän lastensa koulunkäyntiä tuetaan. Nuoret kookospähkinät kerätään käsin ja kookospähkinät hyödynnetään kokonaisuudessaan, jolloin turhaa jätettä ei synny. Kookosmaito sopii niin suolaiseen kuin makeaan ruoanlaittoon ja leivontaan ja se on pehmeän kermaista. Uudelleensuljettava pakkaus säilyy jääkaapissa vähintään 1-3 vuorokautta. Ekologinen kartonkipakkaus on helppo lajitella käytön jälkeen kartonkikeräykseen. Valmista joulun riisipuuro tällä kertaa vegaanisena. Ulkonäkö on kaunis ja maku ihastuttava. Tarjoa seuraksi Ceyloninkanelia ja kätke joukkoon manteli tai vaikkapa Macadamiapähkinä.
Vegaaninen riisipuuro
4 annosta
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l Foodin Luomu Kookosmaitoa (osan voit korvata halutessasi vedellä)
ripaus suolaa
Lisäksi:
Foodin Ceyloninkanelia
Foodin manteli tai Macadamiapähkinä
Käytä mielellään haudekattilaa. Mikäli sellaista ei ole käytössä, laita kaksi suunnilleen samankokoista kattilaa päällekkäin ja laita alempaan vettä noin 1/3 kattilan tilavuudesta. Muista tarkistaa välillä, että alemmassa kattilassa on vettä. Aloita puuron valmistus. Mittaa vesi ylempään kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon puuroriisi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää kookosmaito vähän kerrallaan ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes saat pehmeän ja herkullisen riisipuuron. Mausta lopuksi suolalla.
Tarjoa seuraksi Ceyloninkanelia ja kätke puuron joukkoon manteli tai macadamia-pähkinä.