Rinkelileivos

  • 20 min Työaika
  • 2 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 6 Keski Kaneli-rusinarinkeli
  • Keski Pullanmakuinen rinkeli
  • 5 liivatelehti
  • 1-2 dl vesi
  • 2½ dl vispikerma
  • 250 g maitorahka
  • ¾ dl sokeri
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 4 rkl vadelmamarmeladi
  • 50 g mantelimassa

Joko olet kokeillut herkullista Kaneli-rusinarinkeliä? Tai pullanmakuista rinkeliä? Rinkeleistä valmistat ihanat leivokset monenlaisiin tilanteisiin. Tarjoa ystävänpäivänä, laskiaisena tai missä tahansa juhlatilaisuuksissa.

Rinkelileivos
6 annosta

6 Keski Kaneli-rusinarinkeliä tai Keski Pullanmakuista rinkeliä
5 liivatelehteä + kylmää vettä
2½ dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
4 rkl vadelmamarmeladia
50 g mantelimassaa

Halkaise Kaneli-rusinarinkelit.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Laita Kaneli-rusinarinkelin alapuoli samankokoiseen leivosmuottiin. Lusikoi rinkelin koloon hieman vadelmamarmeladia. Kaada päälle täyte ja raasta päälle hieman mantelimassaa.
Nosta päälle Kaneli-rusinarinkelin kansi. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irrota rinkeli leivosmuotista ja siirrä tarjoiluvadille.
Lusikoi keskelle hieman vadelmamarmeladia.
Raasta päälle mantelimassaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä