Vadelma-lakritsileivokset
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 4 kananmuna
- 1½ dl sokeri
- 1½ dl perunajauho
- 2 tl leivinjauhe
- 150 g vadelmahillo
- (vaihtoehto) vadelmamarmeladi
Täyte:
- 1½ dl kuohukerma
- 1 rkl sokeri
- ½ tl vaniljasokeri
Lisäksi:
- 2 tl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
- 250 g vaaleanpunainen sokerimassa
- (vaihtoehto) vaaleanpunainen marsipaani
- 250 g musta sokerimassa
- ½-1 dl tomusokeri
Koristeluun:
- sokerikukka
- Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
- (vaihtoehto) tomusokeri
Äitienpäivä lähestyy ja mikä olisi sen suloisempi tapa muistaa äitiä kuin leipoa suloisia leivoksia. Voit kuorruttaa ne marsipaanilla tai sokerimassalla, ihan kuinka haluat. Täytteessä maistuu raikas vadelma ja ihana lakritsi. Voit säädellä leivosten kokoa muotilla jolla otat kuvioita kääretorttulevystä. Käytä juomalasia tai jälkiruokakulhoa, jos et omista muuta muottia.
Vadelma-lakritsileivokset
4-6 annosta
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g vadelmahilloa tai vadelmamarmeladia
Täyte:
1½ dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
Lisäksi:
2 tl Kouvolan Lakritsi lakritsijauhetta tai maun mukaan
250 g vaaleanpunaista sokerimassaa tai marsipaania
250 g mustaa sokerimassaa
TAI yhteensä 500 g valitsemaasi sävyä
½-1 dl siivilöityä tomusokeria
Koristeluun:
sokerikukkasia
Kouvolan Lakritsi lakritsijauhetta tai tomusokeria
Valmista pohja.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina sekaisin.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista uunin keskiritilätasolla 225-asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille. Levitä pinnalle vadelmahillo tai vadelmamarmeladi. Ota leivosmuotilla, juomalasilla tai jälkiruokakulholla muotteja. Jokaista leivosta kohden tarvitset kaksi ympyrää.
Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Ota puolet kermavaahdosta sivuun ja mausta Kouvolan Lakritsi lakritsijauheella maun mukaan.
Siivilöi pöydälle tai leivontalaudalle tomusokeria ja kaulitse sokerimassat tai marsipaanit tasaisiksi, melko ohuiksi levyiksi.
Laita pohjaympyrä työlaudalle ja lusikoi pinnalle kermavaahtoa siten, että keskellä on sitä hieman reunoja enemmän. Nosta päälle toinen pohjaympyrä. Laita päälle lakritsilla maustettua kermavaahtoa siten, että keskellä on sitä hieman reunoja enemmän.
Ota kaulitusta sokerimassasta tai marsipaanista sen kokoinen levy jonka arvioit ylettävän leivoksen yli joka puolelta. Nosta se keskelle leivosta ja painele pyöreään muotoon leivoksen alareunoista. Toista nämä jokaisen leivoksen kohdalla. Ylijäämämassasta voit kieputtaa ohuita tankoja ja kietoa ne leivosten ympäri.
Koristele halutessasi sokerikukkasin tai siivilöi pinnalle tomusokeria tai lakritsijauhetta.