Raparperi-lakritsipiirakka
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Kouvolan Lakritsi
Raparperipiirakka kuuluu alkukesään. Haluatko piirakkaan vähän uutta twistiä? Kokeile ihanaa lakritsilta maistuvaa raparperipiirakkaa, joka on viimeistelty lakritsi-kinuskikuorrutteella. Kouvolan Lakritsin tuotteita löydät useimmista hyvin varustelluista marketeista ja Kouvolan Lakritsin tehtaanmyymälästä Kouvolasta, sekä verkkokaupasta.
Tutustu Kouvolan Lakritsin verkkokaupaanAdvertising information
Ainekset
25 annosta
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 ½ dl maitoa
- 100 g sulatettua voita tai
- 100 g margariinia (vaihtoehto) TAI
- rypsiöljyä (vaihtoehto)
Pinnalle:
- 2-3 raparperinvartta
- 300 g Kouvolan Lakritsi Lakritsipaloja
- ripaus sokeria
Kuorrute:
- 3 dl maitoa
- 1- 1½ dl sokeria
- 1 dl Kouvolan Lakritsi Lakritsi-kinuskikastiketta
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon.
- Mittaa joukkoon sokeri ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
- Lisää vielä maito ja sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Leikkaa raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi ja ripottele taikinan päälle.
- Laita kauttaaltaan päälle myös lakritsipaloja. Voit halutessasi pienentää niitä veitsellä.
- Ripottele päälle hieman sokeria ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
- Valmista paiston loppuvaiheessa kuorrute.
- Mittaa kattilaan maito, sokeri, lakritsi-kinuskikastike ja perunajauhot.
- Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna pulpahtaa. Levitä kiisseli lämpimän piirakan päälle.
- Leikkaa raparperi-lakritsipiirakka annospaloiksi ja nauti!