Puolukka-ricottapiiras
- 15 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 100 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- 2 dl sokeri
- 1 kananmuna
- 2½ dl vehnäjauho
- 1 tl leivinjauhe
- ½ dl maito
Täyte:
- 250 g Galbani Ricotta -juusto
- 2 kananmuna
- ¾ - 1 dl sokeri
- 2 tl vaniljasokeri
- 3 dl puolukka
Puolukka-ricottapiiras on ihastuttava syysleivonnainen.
Kirpakka puolukka taittuu miedon ricotta-tuorejuuston joukossa täydellisen
herkulliseksi makupariksi.
Kokeile ja ihastu!
Puolukka-ricottapiiras
8 annosta
Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
Täyte:
250 g Galbani Ricotta-juustoa
2 kananmunaa
¾ – 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl puolukoita
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Riko joukkoon muna ja vatkaa.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi yhdessä maidon kanssa.
Levitä taikina halkaisijaltaan 26 cm piirasvuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Sekoita Ricotta-juusto, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada taikinan päälle. Ripottele pinnalle puolukat.
Paista piirasta 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kiinteä.
Tarjoa!