Pähkinäpiirakka (gluteeniton, maidoton)
- 15 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 2 kananmuna
- 1½ dl foodin luomu kookossokeri
- 2½ dl Foodin Kvinoajauho
- 1½ tl leivinjauhe
- 1½ dl (sulatettuna) maidoton margariini
Pinnalle:
- 50 g maidoton margariini
- 1 dl foodin luomu kookossokeri
- ½ dl maidoton valmiste
- 1 rkl Foodin Kvinoajauho
- 3 dl Foodin pähkinöitä
Pähkinöitä on toki kiva ja terveellistäkin napostella ihan päivittäin, mutta leivonnassa niiden sesonki on ehdottomasti vuoden pimeimpänä aikana.
Jyväskyläläisen Foodinin valikoimiin kuuluu runsaasti erilaisia pähkinöitä, joihin voit tutustua täällä.
Pohja on valmistettu gluteenittomista quinoajauhoista, jotka voit halutessasi korvata vehnäjauhoilla, mikäli leivonnaisen ei tarvitse olla gluteeniton.
Leivo herkullinen pähkinäpiiras talvikauden illanistujaisiin.
Pähkinäpiiras, gluteeniton, maidoton
8-10 annosta
Pohja:
2 kananmunaa
1½ dl Foodin Luomu Kookossokeria
2½ dl Foodin Kvinoajauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl maidotonta margariinia sulatettuna
Pinnalle:
50 g maidotonta margariinia
1 dl Foodin Luomu Kookossokeria
½ dl maidotonta kerman kaltaista valmistetta (esim. ”kaurakerma”)
1 rkl Foodin Kvinoajauhoa
3 dl Foodin pähkinöitä (esim. pistaasi-, macadamia-, pekaani-, para- ja/tai cashewpähkinöitä)
Vaahdota kananmunat ja luomu kookossokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu maidoton margariini.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20-22 cm.
Paista pohjaa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kiinteä ja kestää kuorrutteen painon.
Mittaa kasariin maidoton margariini, luomu kookossokeri, maidoton kerman kaltainen valmiste, quinoajauhot ja pähkinät.
Kuumenna, kunnes margariini on sulanut ja seos on tasaista.
Levitä pähkinäseos paistetun pohjan päälle ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Jäähdytä ja tarjoa.