Lakritsipiparkakut
- 20 min Työaika
- 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 200g voi
- (vaihtoehto) margariini
- 1½ dl tumma siirappi
- 2 dl sokeri
- 3-4 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
- 1 rkl kaneli
- 2 tl neilikka
- 2 tl inkivääri
- ½ tl appelsiinin kuoriraaste
- 2 kananmuna
- 2 tl ruokasooda
- 8-9 dl vehnäjauho
Lisäksi:
- Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
Lakritsipiparkakut ovat herkullisia. Voit käyttää taikinassa reilusti lakritsijauhetta, sillä sen maku miedontuu paistovaiheessa. Jos haluat säväyttää erityisesti, ripottele pinnalle lakritsijauhetta.
Tuotteita löydät Kouvolan Lakritsin omasta lakukaupasta
Lakritsipiparkakut
50-80 kpl koosta riippuen
200 g voita tai margariinia
1½ dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
3-4 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
1 rkl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
½ tl kuivattua appelsiininkuoriraastetta
2 kananmunaa
2 tl ruokasoodaa
8-9 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
Laita voi, tumma siirappi, sokeri, lakritsijauhe, kaneli, neilikka, inkivääri ja kuivattu appelsiininkuoriraaste kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä usein sekoittaen.
Jäähdytä hetki.
Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa hyvin.
Lisää ruokasooda-vehnäjauhoseos vatkaten.
Laita jääkaappiin kelmulla suojattuna seuraavaan päivään.
Ota piparkakkumuoteilla kuvioita ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 5-8 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Ripottele halutessasi pinnalle lakritsijauhetta juuri ennen tarjoilua.