Leipävartaat
- 10 min Työaika
- 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Alavuden Öljynpuristamo
Kesän juhlakausi on jo käynnistynyt ja monessa kodissa pohditaan mitä kivaa ja vähän erilaista voisi laittaa juhlapöytään. Kokeile näitä hauskannäköisiä, raikkaita vartaita, joiden aineksia voit vaihdella oman mieltymyksen mukaan. Käytä kuitenkin rouheaa maalaisleipää ja valuta päälle Alavuden Öljynpuristamon Kylmäpuristettua rypsiöljyä, jossa maistuu basilika tai sitruuna. Toki myös muut upeat maut sopivat leivän kanssa.
Voit halutessasi laittaa tarjolle myös pelkät vartaat ja nostaa öljyt tarjolle vartaiden viereen, jolloin jokainen voi ottaa mieleistä öljymakua.
Advertising information
Video:
Ainekset
15 (varrasta) annosta
- 15 varrastikkua
- 40 kirsikkatomaattia TAI
- 40 miniluumutomaattia (vaihtoehto)
- 15-30 isoa viinirypälettä
- 260 g pieniä mozzarellapalloja tai -paloja
- 1 pieni kurkku
- 1 ruukku basilikaa
- n. 200 g maalaisleipää
- Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettua Rypsiöljyä Basilika TAI
- Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettua Rypsiöljyä Sitruuna (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Ota esille huuhdellut kirsikka- tai miniluumutomaatit ja isot viinirypäleet.
- Ota esille valutetut pienet mozzarellapallot tai paloittele isot pallot reiluiksi suupaloiksi.
- Paloittele kurkku ja maalaisleipä reiluiksi suupaloiksi.
- Ota esille basilikanlehdet.
- Laita ainekset isoihin varrastikkuihin vuorotellen ja nosta tarjoiluvadille.
- Valuta vartaiden päälle Basilika- tai Sitruuna Rypsiöljyä ja anna vetäytyä hetki.
- Tarjoa leipävartaat!