Hyydytetty savulohivoileipäkakku

  • 30 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
hyydytetty savulohivoileipäkakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

36 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Tamsin Puutarha

Savulohivoileipäkakkua ei voi vastustaa. Voit valmistaa sen irtopohjaiseen kakkuvuokaan tai reunavuokaan, jossa ei ole pohjaa. Näin se on helppo siirtää tarjoiluvadille kun se on hyytynyt. Jos et välitä kalakakusta tai haluat valmistaa seuraksi myös muun makuisen kakun, voit korvata reseptin kalan esimerkiksi kinkkurouheella, savuporolla tai muilla leikkeleillä. Käytä silloin yrttinä tillin sijaan persiljaa.

Advertising information

Tamsin tilli

Tamsin tilli

Tilli on vanha mauste- ja lääkintäkasvi, joka on kotoisin Välimeren alueelta.
Tilli sopii kastikkeisiin, salaatteihin, uusille perunoille, kaali- ja liharuokiin, maustekurkuille, yrttijuustoihin, voileiville, keittoihin ja koristeeksi. Erityisen hyvin tilli kuitenkin sopii kala- ja äyriäisruokiin.

Lue lisää

Ainekset

10 annosta
  • n. 300 g saaristolaisleipää viipaleina
  • 75 g voita
  • 1-2 l vettä
  • 5 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 400 g kylmäsavulohi tuorejuustoa tai muuta tuorejuustoa
  • 300 g lämminsavulohta TAI
  • 300 g kylmäsavulohta (vaihtoehto)
  • maun mukaan limepippuria myllystä
  • ½ ruukkua Tamsin Tilliä
  • ½ sitruunan mehu
Pinnalle:
  • 300 g lämminsavulohta TAI
  • kylmäsavulohta (vaihtoehto)
  • ½ ruukkua Tamsin Tilliä
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1 lime viipaleina
Tarjoiluvadille:
  • Tamsin Jääsalaattia

Valmistusohje

  • Ota esille halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka tai reunavuoka. Voit käyttää myös muita kuin pyöreitä vuokia.
  • Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla.
  • Hienonna saaristolaisleipäviipaleet veitsellä työlaudalla tai tehosekoittimessa.
  • Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  • Painele seos vuoan pohjalle.
  • Valmista täyte.
  • Laita liivatelehdet väljään veteen limittäin.
  • Vaahdota kuohukerma.
  • Lisää joukkoon kylmäsavulohituorejuusto ja hienonnettua lämminsavulohta. Tarkista ettei joukkoon joudu ruotoja. Sekoita.
  • Mausta seos limepippurilla.
  • Hienonna tilli ja sekoita joukkoon.
  • Purista sitruunan tai limen mehu lasiin ja kuumenna esimerkiksi mikroaaltouunissa 30-50 sekuntia ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita.
  • Kaada liivateneste täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
  • Hienonna lämmin- tai kylmäsavulohi ja tilli.
  • Hienonna myös keitetyt kananmunat.
  • Laita ne raidoiksi kakun pinnalle.
  • Koristele tarjoiluvati jääsalaatilla ja limeviipaleilla.
  • Laita savulohivoileipäkakku tarjolle.

Tamsin jääsalaatti

Jääsalaatti sopii hyvin salaattisekoituksiin antamaan jämäkkyyttä salaatille.
Rapeutensa vuoksi se ei myöskään nuudu niin nopeasti kuin pehmeälehtiset salaatit. Jääsalaatti kestää jonkin verran lämmitystä.

Lue lisää
Savulohivoileipäkakku

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä