Mehevä peruna-jauhelihavuoka
- 15 min Työaika
- 1 h 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Tämä ruoka on erittäin herkullista ja mehevää. Voit käyttää naudan, peuran, poron tai vaikka karitsanjauhelihaa ja saat aina eri makuisen aterian. Pääsiäiseen sopiva vuoka valmistuu tietysti karitsan- tai lampaanjauhelihasta.
Tiesitkö, että Suomen biokaasulaitokset pystyvät tuottamaan polttoainetta miljoonan auton vuosittaiseen tarpeeseen? Tiesitkö myös, että tavallisesta autosta voi tehdä kaasuauton muutaman tuhannen euron muutostöillä? Muistathan kerätä biojätteet ja kierrättää ne, näin saamme kaasuautoihimme edullista polttoainetta jatkossakin.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 kg perunoita
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 3 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- 2½ dl juustokermaa TAI
- 2½ dl ruokakermaa (vaihtoehto)
- 150 g juustoraastetta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 4 tomaattia
- maun mukaan tuoretta rosmariinia
- 100 g fetajuustoa
- ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje
- Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puolita chili ja poista valkoiset osat ja siemenet. Hienonna chili.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää joukkoon perunaviipaleet, valkosipuli ja hetken päästä chili. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes perunat hieman esikypsyvät.
- Mausta suolalla ja lisää joukkoon kerma. Kiehauta. Sekoita joukkoon juustoraaste.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli ja jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla
- Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
- Laita peruna-jauhelihaseos kerroksittain leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja lado päälle aina kerros tomaattiviipaleita.
- Laita päälle tuoretta rosmariinia ja murenna päälle fetajuustoa. Valuta pinnalle vielä rypsiöljyä.
- Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.