Poronkäristys

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Poronkäristys
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

279 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Tämä yksi suomalaisten suosikkiruokien resepti on puuttunut sivustolta. Nyt tämä lisätty. Poronkäristys valmistuu kuten riistakäristyskin. Käristyslihat löydät kaupan pakastealtaasta. Käytä lihaa kohmeisena.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Poronkäristys:
  • 500 g poron käristyslihaa suikaleina
  • 1 iso sipuli
  • 25 g voita TAI
  • 25 g margariinia (vaihtoehto)
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl vettä
  • maun mukaan mustapippuria

Valmistusohje

  • Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsennystä.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi tai margariini kattilassa tai padassa ja lisää hienonnettu sipuli.
  • Kuullota (=ruskista) hetki ja lisää joukkoon kohmeiset poron käristyssuikaleet.
  • Paista kovalla lämmöllä koko ajan käännelleen
  • Mausta suolalla ja lisää joukkoon vesi ja mustapippuria maun mukaan.
  • Anna hautua kannen alla liedellä tai uunissa 175 asteessa 1-1½ tuntia.
  • Tarjoa poronkäristyksen seuraksi kuohkeaa perunasosetta ja puolukkasurvosta.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä