Poronkäristys
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
Poronkäristys:
- 500 g poron käristyslihaa suikaleina
- 1 iso sipuli
- 25 g voita TAI
- 25 g margariinia (vaihtoehto)
- ½ tl suolaa
- 3 dl vettä
- maun mukaan mustapippuria
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsennystä.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi tai margariini kattilassa tai padassa ja lisää hienonnettu sipuli.
- Kuullota (=ruskista) hetki ja lisää joukkoon kohmeiset poron käristyssuikaleet.
- Paista kovalla lämmöllä koko ajan käännelleen
- Mausta suolalla ja lisää joukkoon vesi ja mustapippuria maun mukaan.
- Anna hautua kannen alla liedellä tai uunissa 175 asteessa 1-1½ tuntia.
- Tarjoa poronkäristyksen seuraksi kuohkeaa perunasosetta ja puolukkasurvosta.