Vohvelit (gluteeniton)
- 20 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 5 dl maito
- 3 kananmuna
- suola
- 1 rkl sokeri
- 3 dl gluteeniton jauhoseos
- 2 dl tumma gluteeniton jauhoseos
- 2 tl leivinjauhe
- 1 tl vaniljasokeri
- 75 g (sulatettuna) voi
- (vaihtoehto) rypsiöljy
- (vaihtoehto) juokseva margariini
Milloin olet viimeksi valmistanut ihania vohveleita? Nyt kannattaa kaivaa pölyttynyt vohvelirauta esiin ja valmistaa vohvelit vaikkapa viikonlopun herkutteluun.
Vohvelit (gluteeniton)
8-10 kpl
5 dl maitoa
3 munaa
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl tummaa, gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna, tai ¾ dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
Mittaa kulhoon maito.
Riko joukkoon munat ja sekoita kevyesti.
Lisää ripaus suolaa ja sokeria.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää sulatettu voi, rypsiöljy tai juokseva margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.
Anna turvota mielellään puoli tuntia.
Paista kuumassa vohveliraudassa ja tarjoa seuraksi kermavaahtoa ja marjahilloa tai marjoja.