Kesäkurpitsakakku

  • 10 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • 4 kananmuna
  • 2 dl rypsiöljy
  • 300 g (1 pieni) kesäkurpitsa
  • 4 dl sokeri
  • 4 ½ dl vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • ½ tl kardemumma
Kuorrute:
  • 200 g tuorejuusto
  • 3-4 dl tomusokeri
  • 2 tl vaniljasokeri
  • ½ tl sitruunan raastettu kuori

Kesäkurpitsakakku on mehevä kauden kasviksesta valmistettu kakku. Voit valmistaa sen pyöreään kakkuvuokaan tai suorakaiteen malliseen. Leikkaa kuorrutettuna annospaloiksi ja laita tarjolle.

Kesäkurpitsakakku
10 annosta

4 munaa
2 dl rypsiöljyä
300 g (1 pieni) kesäkurpitsa raastettuna
4 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa tai sulatejuustoa
3-4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl raastettua sitruunankuorta

Riko munat kulhoon.
Mittaa joukkoon rypsiöljy.
Raasta kesäkurpitsa ja lisää joukkoon.
Mittaa vielä sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia. Jäähdytä ja irrota vuoasta tarjoiluvadille.
Valmista kuorrute. Laita tuorejuusto tai sulatejuusto kulhoon ja mittaa joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä