Vadelmainen valkosuklaa-juustokakku

  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

20 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

  • 2 kananmuna
  • ¾ dl sokeri
  • ¾ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho
  • 1 tl leivinjauhe
kostutus
  • ½ dl maito
  • 1 tl vaniljasokeri
täyte
  • 4 liivatelehti
  • vesi
  • 2 ½ dl vispikerma
  • 200g tuorejuusto
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 1tl vaniljasokeri
  • ½ dl tomusokeri
  • 150g valkosuklaa
  • ½ dl appelsiinimehu
pinnalle
  • 100-150g tuore vadelma
koristeluun
  • tuore minttu
  • (vaihtoehto) tuore sitruunamelissa
Vadelmainen valkosuklaa-juustokakku on upea kesäherkku, jonka voit koristella niillä marjoilla joita kulloinkin on saatavilla. 

Vadelmainen valkosuklaa-juustokakku
10 annosta

Pohja:
2 munaa
¾ dl sokeria
¾ dl Myllyn Paras Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
4 liivatelehteä + vettä
2 ½ dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
yhden appelsiinin raastettu kuori
1 tl vaniljasokeria
½ dl tomusokeria
150 g valkosuklaata
½ dl appelsiinimehua

Pinnalle:
100-150 g vadelmia
Koristeluun:

tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 24 cm irtopohjakakkuvuokaan. Paista 200-asteessa noin 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Ota pohja vuoasta. Leikkaa vuokaan leivinpaperi ja laita pohja takaisin vuokaan.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa välillä sekoitellen.
Lisää valkosuklaa joukkoon ja sekoita. Tarkista maku.
Kuumenna appelsiinimehu mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Tiputa vadelmat täytteeseen siten, että osa vadelmista jää näkyviin ja osa painuu täytteeseen.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku veitsellä vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele halutessasi mintunlehdillä tai sitruunamelissalla.

Reseptin laatinut

Reseptin laatinut Hellapoliisi
Reseptin tarjoaa
Hellapoliisi yhteistyössä: Myllyn Paras

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: