Lempeän kummituksen lakukakku

  • 3 h 20 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 4 kananmuna
  • 1 ½ dl sokeri
  • 2 dl vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 dl maito
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 5 liivatelehti
  • 5 dl vispikerma
  • 200 g lakritsituorejuusto
  • 1 dl tomusokeri
  • ½ dl vesi
  • 1 dl lakritsikastike
  • muutama pala lakritsi

Halloweenin aikaan voit nähdä kaikenlaista jännittävää. Mutta ei hätää, kummitukset ovat silloinkin ihan kilttejä. Ja jos uskallat haukata palan, huomaat että ne maistuvatkin hyvälle.

Lempeän kummituksen lakukakku
8-10 annosta

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g lakritsituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
¾ dl tomusokeria tai maun mukaan
½ dl vettä
1 dl lakritsikastiketta

Pinnalle:
2 ½ dl vispikermaa
2-3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
muutama lakupala

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikinan joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperin tai keittiöpyyhkeen päälle.
Vuoraa salaatti- tai leivontakulho tuorekelmulla ja painele torttulevy kelmun päälle vuokaan.
Kostuta kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon lakritsituorejuusto.
Mausta vaniljasokerilla ja tomusokerilla.
Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Valuta lakritsikastike joukkoon ja sekoita muutaman kerran kääntäen.
Kaada seos vuokaan kostutetun torttulevyn päälle. Mikäli torttulevy on tullut hieman kulhon reunan yli, käännä ne täytteen päälle. Nosta vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Vaahdota vispikerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä huolimattomasti kakun päälle.
Leikkaa lakupaloista silmät ja tökkää käsiksi mustat cocktailtikut.

Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä