Mummon mansikkahillo
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Valmista ihana mansikkahillo, josta voit nauttia silloinkin kun sesonki on ohi.
Voit maustaa hilloa ripauksella vaniljaa, kardemummaa tai kanelia. Hyvin pestyn sitruunan, appelsiinin tai limen raastettu kuori antaa myös ihanan maun. Lisää ne joukkoon jo alkuvaiheessa. Tarjoa mummon mansikkahillo jäätelön seurana, lettujen kanssa tai vaikka kakun välissä.
Advertising information
Video: Mummon mansikkahillo
Ainekset
6 annosta
- 2 l tuoreita mansikoita
- 1 rkl vettä
- 500 g hillosokeria
Valmistusohje
- Poista mansikoista kannat ja laita ne kattilaan.
- Kuumenna kunnes neste kiehahtaa. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
- Tiputa lämpötilaa, kun seos alkaa kiehua.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Jäähdytä ja kuori pinnalle muodostuva vaahto.
- Laita mansikkahillo kuumennettuihin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.