Pitaleivät täytteillä

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
pitaleivat-täytteillä
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

23 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Ihanat pitaleivät saavat maukkaan täytteen ihanasta tulisesta chili-paprikahillosta, raikkaasta fetasalaatista ja tzatzikista.

Advertising information

Tulinen paprikahillo

Tulinen tomaatti-paprikahillo

Ihana kanan tai lihan lisäke on tulinen tomaatti-paprikahillo. Valmista kerralla isompi määrä, sillä tämä maistuu monen ruoan lisänä.

Ainekset

2 annosta
  • 1 sipuli silputtuna
  • 800 g tomaatteja
  • 1 l vettä
  • 2 punaista paprikaa TAI
  • 2 suippopaprikaa (vaihtoehto)
  • 3 punaista chilipaprikaa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • ½ dl etikkaa
  • 1 pkt hillo-marmeladisokeria
  • 1 tl yrttitarhan mausteseosta

Valmistusohje

  • Silppua sipuli. Laita vesi kattilaan ja kiehauta.
  • Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota.
  • Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi. Poista samalla kannat.
  • Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  • Poista chilipaprikoista siemet ja hienonna chilipaprikat. Käytä kertakäyttö- tai talouskäsineitä!
  • Hienonna valkosipulinkynnet.
  • Laita kasariin tai kattilaan sipuli, kaltatut tomaatit, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja mustapippuria.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
  • Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri.
  • Keitä noin viisi minuuttia.
  • Purkita hieman jäähtynyt paholaisen hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.
  • Tarjoa esimerkiksi grilliruokien seurana.
pitaleivat-täytteillä

Pitaleivät

Pikkusuolaisen nälkään maistuu pitaleivät. Hanki pitaleivät valmiina ja nappaa kebabliha pakastealtaasta. Itse valmistetut lisäkkeet kruunaavat aterian.

Ainekset

2 annosta
  • 4 pitaleipää
  • 300 g kebablihaa (pakastealtaasta)

Valmistusohje

  • Lämmitä pitaleivät uunissa tai mikroaaltouunissa.
  • Lämmitä kebabliha pannulla ja laita täytteeksi muiden ainesten kanssa.

Fetasalaatti

Raikas fetasalaatti on ruokaisa ja sopii vaikka lounassalaatiksi. Tämä helppotekoinen salaatti on mainio myös juhlapöydässä.

Ainekset

2 annosta
  • 6 tomaattia
  • 1 iso sipuli
  • ½ kurkku
  • 1 dl oliiveja
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  • Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
  • Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuori kurkku ja paloittele suupaloiksi.
  • Sekoita ainekset ja lisää joukkoon oliivit, fetajuusto, oliiviöljy ja mustapippuria myllystä.
  • Tarjoa!

Tzatziki (2 annosta)

Raikas tzatziki on maistuva lisäke esimerkiksi broilerin seurana. Tarjoa myös pitaleivän kanssa.

Ainekset

2 annosta
  • 100 g maustamatonta jogurttia
  • 10 cm pala kurkkua raasteena
  • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus minttua

Valmistusohje

  • Laita jogurtti kulhoon. Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois.
  • Lisää kurkkuraaste jogurtin joukkoon.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi joukkoon.
  • Mausta ripauksella suolaa ja mintulla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä