1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 2,33 / 5)
Ladataan...

Oletko kokeillut erilaisia makeutusaineita?
Foodin tarjoaa laajan valikoiman erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivia makeutusaineita. Lue alta kooste ja kokeile vaikkapa yksi tuote kerrallaan. Ehkä löydät omat suosikkisi.

ERYTRITOLI
Erytritoli on täysin kaloriton makeuttaja, joka valmistetaan rypälesokerista luontaisen käymisprosessin avulla. Erytritolissa ei ole lainkaan imeytyviä hiilihydraatteja eikä se nosta verensokeria, joten sen glykeeminen indeksi on 0. Kiteisen rakenteensa ansiosta erytritoli on täydellinen sokerin korvike ja se soveltuukin erittäin hyvin leivontaan ja kaikenlaiseen makeuttamiseen. https://foodin.fi/tuote/erytritoli-luomu-200g-2/

KOIVUSOKERI
Koivusokeri on täysin luonnollinen pöytämakeuttaja, jonka sisältämä ksylitoli edistää mm. hampaiden terveyttä. Koivusokerin glykeeminen indeksi on vain 7 eli se kohottaa verensokeria hyvin hitaasti. Koivusokeri on samankaltaisen rakenteensa ja käyttötapojensa ansiosta loistava korvike tavanomaiselle valkoiselle sokerille. Se kestää kuumentamisen ja sopii siten hyvin myös leivontaan. https://foodin.fi/tuote/koivusokeri-200g/

AGAVE
Agavesiirappi on hunajaa muistuttava nestemäinen, luonnollinen makeuttaja, jonka glykeeminen indeksi on hyvin matala (11-19). Juoksevan koostumuksen ansioista agave sopii monenlaiseen ruoanvalmistukseen esimerkiksi hunajan tai sokerin korvaajaksi tai kaveriksi. Voit käyttää sitä kaikenlaiseen leivontaan sekä raakasuklaan valmistukseen ja smoothieihin. https://foodin.fi/tuote/agave-siirappi-400ml/

KOOKOSNEKTARI
Kookosnektari on nestemäinen herkullisen makuinen makeuttaja, joka on valmistettu kookospalmun kukinnoista hellävaraisesti kasaan keittäen. Kookosnektarin valmistusprosessista johtuen sitä voi kutsua maailman ekologisemmaksi makeuttajaksi. Kookosnektarilla on myös alhainen glykeeminen indeksi (35) ja se sisältää runsaasti mineraaleja ja ravintoaineita. Kookosnektari antaa ruoanlaittoon, leivontaan ja juomien maustamiseen makeuden lisäksi hienostuneen aromaattisen lisän. https://foodin.fi/tuote/kookosnektari-luomu-250ml/

KOOKOSSOKERI
Kookospalmun kukinnoista eli kookoksenkukkanektarista käsin valmistettava kookossokeri on maultaan karamellimainen. Se sisältää runsaasti mineraaleja ja muita ravintoaineita. Kookossokerilla on myös alhainen glykeeminen indeksi (35), eli se ei nosta verensokeria radikaalisti. Sitä on myös kehuttu maailman ekologisimmaksi makeuttajaksi. Kookossokeria käytetään tavanomaisen sokerin tapaan leivontaan ja makeuttamiseen. https://foodin.fi/tuote/koivusokeri-200g/

VANILJAJAUHE
Vaniljajauhe on vaniljasokeria huomattavasti aromikkaampaa ja syvemmän makuista. Yksi maustemitta vaniljajauhetta vastaa noin puolikasta vaniljatankoa. Vaniljajauhe ei sisällä lainkaan sokeria, joten korvattaessa vaniljasokerin voi vaniljajauheen sekoittaa hunajaan, agavesiirappiin tai kidemäiseen erytritoliin. Vaniljaa käytetään maustamaan etenkin kaikenlaisia herkkuja jäätelöstä ja leivonnaisista hedelmäsalaatteihin. https://foodin.fi/tuote/vaniljajauhe-luomu-30g/

Leivoin helpot muffinit koivusokeria eli ksylitolia käyttäen. Nämä muffinit sisältävät 40% vähemmän kaloreita kuin tavalliseen sokeriin leivotut.

Marjamuffinit, gluteeniton, maidoton
12-14 kpl

2 kananmunaa
2 dl Foodin Koivusokeria eli ksylitolia
4 dl Foodin Tummaa riisijauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl Foodin Luomu Vaniljajauhetta
1½ dl rypsiöljyä
1 dl Foodin Coconut Water (kookosvettä)
2 dl vadelmia
1 dl punaherukoita

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita lusikalla tai puuhaarukalla sekaisin.
Jaa muffinivuokiin siten, että 2/3 vuoasta täyttyy.
Paista uunin keskiritilätasolla 200-asteessa noin 12-15 minuuttia.
Tarjoa!

Reseptit laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Foodin

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.