1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Foodinin kivimyllytuotteet ovat ainutlaatuisia, Jyväskylässä valmistettuja tahnoja ja levitteitä, jotka valmistetaan tuoreista luomulaatuisista raaka-aineista.
Pitkä valmistusaika ja alle 42-asteen lämpötila koko valmistusprosessin ajan pitävät huolen siitä, että tuote pysyy raakana ja kaikki raaka-aineiden tärkeät ravinteet ja entsyymit säilyvät. Tahnat sopivat monipuolisesti käytettynä ruoanlaittoon, leivontaan, kastikkeisiin, dippikastikkeiksi, levitteeksi leivälle ja pikkuleiville.

Tuotesarjaan kuuluvat seuraavat tuotteet:
Tahini, vaalea (kuorittu seesam)
Tahini, tumma (kuorimaton)
Tahini, musta
Cashewtahna
Mantelitahna
Saksanpähkinätahna
Hampunsiementahna
Kurpitsansiementahna
Parapähkinätahna

Löydät nämä tuotteet esimerkiksi Foodinin verkkokaupasta

Kokeile rohkeasti ja keksi omat käyttötapasi.

Broileria ja mantelikastiketta
2-4 annosta

400 g broilerin fileetä tai paistia
½ limen raastettu kuori
yhden limen puristettu mehu
½ punainen mieto chilipaprika
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
½ tl suolaa
2 rkl kalakastiketta

Paistamiseen:
Foodin Luomu Ghee

Mantelikastike:
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
2 rkl Foodin Luomu Ghee
1 rkl punaista currytahnaa
250 g Foodin Manteli-, Saksanpähkinä- tai Parapähkinätahnaa
2 dl kookosmaitoa
2 rkl Foodin Koivusokeria
yhden limen puristettu mehu

Leikkaa broilerinfileet paloiksi tai pituussuunnassa kahteen osaan.
Pese lime hyvin ja raasta kulhoon limen kuorta. Purista joukkoon mehu.
Hienonna chilipaprika ja inkivääri ja sekoita joukkoon. Lisää myös suola ja kalakastike. Sekoita ainekset ja kääntele broilerinpalat seoksessa.
Anna maustua hetki.
Pujota kanapalat varrastikkuihin ja paista kuumalla pannulla gheessä käännellen.
Valmista seuraksi mantelikastike.
Kuori ja hienonna salottisipulit, valkosipulinkynsi ja inkivääri.
Kuumenna ghee pannulla, lisää ainekset ja kääntele hetki.
Sekoita joukkoon punainen currytahna ja manteli-, saksanpähkinä- tai parapähkinätahna, sekä kookosmaito, koivusokeri ja limen puristettu mehu.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike menee hieman kasaan ja sakenee.
Tarkista maku.
Mausta halutessasi ripauksella suolaa.
Tarjoa kastike broilerivartaiden kanssa.

Foodinin kurpitsansiementahna on upean vihreä ja voimakkaan makuinen tahna, jota riittää pienikin määrä antamaan täyteläistä makua ja väriä. Tämä värikäs kukkakaalisalaatti maistuu salaattipöydässä tai muun ruoan lisänä.

Värikäs kukkakaalisalaatti

350 g värikkäitä minikukkakaaleja
2 rkl Foodin Kylmäpuristettu Neitsytkookosöljyä
½ dl Foodin kurpitsansiementahnaa tai maun mukaan
1 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa
½ tl kuivattua korianteria
½ limen mehu
ripaus Foodin Hienoa merisuolaa TAI Himalajan kristallisuolaa
tuoretta korianteria

Leikkaa minikukkakaalit pieniksi paloiksi veitsellä.
Laita pieneen kulhoon kylmäpuristettu neitsytkookosöljy ja kurpitsansiementahna.
Kuori ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi, juustokumina, korianteri, limen puristettu mehu ja ripaus suolaa. Sekoita.
Sekoita seos kukkakaalien joukkoon ja anna maustua hetki.
Ripottele pinnalle tuoretta korianteria.
Tarjoa!

Foodin Manteli- ja Pähkinätahnat sopivat myös herkullisiin jälkiruokiin.
Nauti leivän kanssa tai vaahtokarkkien seurana.

Suklaalevite

5 x 40 g Foodin Raakasuklaapatukkaa
250 g Foodin Luomu Parapähkinätahnaa
3 rkl Foodin Kylmäpuristettua Neitsytkookosöljyä
1 dl tomusokeria
3 rkl Foodin Kaakaojauhetta
1 tl Foodin Vaniljajauhetta

Sulata raakasuklaapatukat vesihauteessa.
Mittaa kulhoon parapähkinätahna, neitsytkookosöljy, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt sulatettu suklaa.
Tarkista maku.
Tarjoa seuraksi vaahtokarkkeja.

Reseptit laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Foodin

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.