
- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 20 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 40 minuuttia
- Annos: perheelle
Ainutlaatuiset Foodin-tahnat tuovat monipuolisuutta ruoanlaittoon
Ainekset
- Broileria ja mantelikastiketta
- broilerin filee - 400 g
- broilerin paisti - (vaihtoehto)
- lime - 1
- punainen chilipaprika - ½
- tuore inkivääri - 2 tl
- suola - ½ tl
- kalakastike - 2 rkl
- Foodin Luomu Ghee
- salottisipuli - 1
- valkosipulinkynsi - 1
- tuore inkivääri - 1 tl
- punainen currytahna - 1 rkl
- Foodin Mantelitahna - 250 g
- Foodin Saksanpähkinätahna - (vaihtoehto)
- Parapähkinätahna - (vaihtoehto)
- kookosmaito - 2 dl
- Foodin koivusokeri - 2 rkl
- lime - 1
- Värikäs kukkakaalisalaatti
- minikukkakaali - 350 g
- Foodin kylmäpuristettu neitsytkookosöljy - 2 rkl
- Foodin kurpitsansiementahna - ½ dl
- valkosipulinkynsi - 1
- juustokumina - 1 tl
- kuivattu korianteri - ½ tl
- limen mehu - ½
- Foodin Hieno merisuola - ripaus
- Foodin Himalajan kristallisuola - (vaihtoehto)
- tuore korianteri
- Suklaalevite
- Foodin Raakasuklaapatukka - 5 x 40 g
- Foodin Luomu Parapähkinätahna - 250 g
- Foodin kylmäpuristettu neitsytkookosöljy - 3 rkl
- tomusokeri - 1 dl
- Foodin kaakaojauho - 3 rkl
- Foodin vaniljajauhe - 1 tl
Allergeenit
- lime
- pähkinä
- sitruuna
Foodinin kivimyllytuotteet ovat ainutlaatuisia, Jyväskylässä valmistettuja tahnoja ja levitteitä, jotka valmistetaan tuoreista luomulaatuisista raaka-aineista.
Pitkä valmistusaika ja alle 42-asteen lämpötila koko valmistusprosessin ajan pitävät huolen siitä, että tuote pysyy raakana ja kaikki raaka-aineiden tärkeät ravinteet ja entsyymit säilyvät. Tahnat sopivat monipuolisesti käytettynä ruoanlaittoon, leivontaan, kastikkeisiin, dippikastikkeiksi, levitteeksi leivälle ja pikkuleiville.
Tuotesarjaan kuuluvat seuraavat tuotteet:
Tahini, vaalea (kuorittu seesam)
Tahini, tumma (kuorimaton)
Tahini, musta
Cashewtahna
Mantelitahna
Saksanpähkinätahna
Hampunsiementahna
Kurpitsansiementahna
Parapähkinätahna
Löydät nämä tuotteet esimerkiksi Foodinin verkkokaupasta
Kokeile rohkeasti ja keksi omat käyttötapasi.
Broileria ja mantelikastiketta
2-4 annosta
400 g broilerin fileetä tai paistia
½ limen raastettu kuori
yhden limen puristettu mehu
½ punainen mieto chilipaprika
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
½ tl suolaa
2 rkl kalakastiketta
Paistamiseen:
Foodin Luomu Ghee
Mantelikastike:
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
2 rkl Foodin Luomu Ghee
1 rkl punaista currytahnaa
250 g Foodin Manteli-, Saksanpähkinä- tai Parapähkinätahnaa
2 dl kookosmaitoa
2 rkl Foodin Koivusokeria
yhden limen puristettu mehu
Leikkaa broilerinfileet paloiksi tai pituussuunnassa kahteen osaan.
Pese lime hyvin ja raasta kulhoon limen kuorta. Purista joukkoon mehu.
Hienonna chilipaprika ja inkivääri ja sekoita joukkoon. Lisää myös suola ja kalakastike. Sekoita ainekset ja kääntele broilerinpalat seoksessa.
Anna maustua hetki.
Pujota kanapalat varrastikkuihin ja paista kuumalla pannulla gheessä käännellen.
Valmista seuraksi mantelikastike.
Kuori ja hienonna salottisipulit, valkosipulinkynsi ja inkivääri.
Kuumenna ghee pannulla, lisää ainekset ja kääntele hetki.
Sekoita joukkoon punainen currytahna ja manteli-, saksanpähkinä- tai parapähkinätahna, sekä kookosmaito, koivusokeri ja limen puristettu mehu.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike menee hieman kasaan ja sakenee.
Tarkista maku.
Mausta halutessasi ripauksella suolaa.
Tarjoa kastike broilerivartaiden kanssa.
Foodinin kurpitsansiementahna on upean vihreä ja voimakkaan makuinen tahna, jota riittää pienikin määrä antamaan täyteläistä makua ja väriä. Tämä värikäs kukkakaalisalaatti maistuu salaattipöydässä tai muun ruoan lisänä.
Värikäs kukkakaalisalaatti
350 g värikkäitä minikukkakaaleja
2 rkl Foodin Kylmäpuristettu Neitsytkookosöljyä
½ dl Foodin kurpitsansiementahnaa tai maun mukaan
1 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa
½ tl kuivattua korianteria
½ limen mehu
ripaus Foodin Hienoa merisuolaa TAI Himalajan kristallisuolaa
tuoretta korianteria
Leikkaa minikukkakaalit pieniksi paloiksi veitsellä.
Laita pieneen kulhoon kylmäpuristettu neitsytkookosöljy ja kurpitsansiementahna.
Kuori ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi, juustokumina, korianteri, limen puristettu mehu ja ripaus suolaa. Sekoita.
Sekoita seos kukkakaalien joukkoon ja anna maustua hetki.
Ripottele pinnalle tuoretta korianteria.
Tarjoa!
Foodin Manteli- ja Pähkinätahnat sopivat myös herkullisiin jälkiruokiin.
Nauti leivän kanssa tai vaahtokarkkien seurana.
Suklaalevite
5 x 40 g Foodin Raakasuklaapatukkaa
250 g Foodin Luomu Parapähkinätahnaa
3 rkl Foodin Kylmäpuristettua Neitsytkookosöljyä
1 dl tomusokeria
3 rkl Foodin Kaakaojauhetta
1 tl Foodin Vaniljajauhetta
Sulata raakasuklaapatukat vesihauteessa.
Mittaa kulhoon parapähkinätahna, neitsytkookosöljy, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt sulatettu suklaa.
Tarkista maku.
Tarjoa seuraksi vaahtokarkkeja.
Uusimpia Foodin reseptejä:
Tästä löydät kaikki FOODIN reseptit