Perunasämpylät perunapihveillä ja burratalla
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Rooty
Nämä perunaa sisältävät sämpylät ovat todella upean makuisia ja niiden väliin on laitettu ihanan maukkaat perunapihvit, burrataa ja pikkutomaatteja. Täyte on viimeistelty balsamicolla.
Nämä maistuvat koko perheelle!
Oletko jo kokeillut kaupan pakastealtaasta löytyvää Rooty Perunahippua?
Advertising information
Ainekset
10-12 annosta
Perunasämpylät:
- 5 dl maitoa TAI
- 5 dl vettä (vaihtoehto)
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
- 25 g hiivaa
- ½-¾ dl rypsiöljyä TAI
- ½-¾ dl oliiviöljyä (vaihtoehto)
- 2 dl Rooty Perunahippua (laktoositon, gluteeniton, lisäaineeton)
- 1-2 dl juustoraastetta
- n. 1 l vehnäjauhoja
Pinnalle:
- vettä
- mantelilastuja
Perunapihvit
- 400-500 g Rooty Perunahippua
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 rkl vihreää pestoa
- 2 tl suolaa
- 2-3 tl basilikaa
- maun mukaan mustapippuria myllystä
- öljyä paistamiseen
Lisäksi:
- 3 burrataa
- 10 kirsikkatomaattia
- n. 2 dl rucolaa
- n. 3 rkl balsamicoa
Valmistusohje
- Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi.
- Lisää joukkoon suola, hunaja ja murennettu hiiva. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää rypsi- tai oliiviöljy ja Rooty Perunahiput, juustoraaste ja vaivaa sitten joukkoon vehnäjauhot.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Valmista sillä välin perunapihvit.
- Laita Rooty Perunahiput kulhoon ja lisää joukkoon vehnäjauhot, rikotut kananmunat, vihreä pesto, suola ja basilika.
- Sekoita ainekset tasaiseksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin. Vaivaa sitten sämpylätaikina ja jaa tasakokoisiin paloihin.
- Pyöritä sämpylöiksi ja kohota vielä lämpimässä paikassa liinan alla. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Kypsennä 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
- Jäähdytä. Halkaise sämpylöihin kansi burgerien tapaan.
- Laita väliin perunapihvit. Jaa kukin burrata noin kolmeen osaan ja laita pihvien päälle. Leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi ja laita burratan päälle.
- Koristele rucolalla ja valuta pinnalle balsamicoa. Nosta päälle sämpylän kansi.
- Tarjoa perunasämpylät vaikka iltapalaksi!