Perinteinen jauheliha-perunasoselaatikko
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 1 iso sipuli
- 2-3 rkl rypsiöljyä TAI
- 2-3 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
- 400 g naudanjauhelihaa
- maun mukaan suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 l vettä
- 2 pussia Rooty Perunamuusijauhetta
- 2 dl maitoa
- maun mukaan suolaa
- 50 g voita TAI
- 50 g margariinia (vaihtoehto)
- 3-4 kananmunaa
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla ja paista sipulisilppu ja jauheliha kauttaaltaan.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon perunamuusijauhe.
- Lisää vielä maito ja sekoita. Mausta suolalla. Lisää joukkoon voi ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon paistettu ja maustettu jauheliha ja sekoita ainekset sekaisin.
- Kaada seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175-200 asteessa noin 45 minuuttia.
- Nauti nostalginen jauheliha-perunasoselaatikko esimerkiksi puolukkasoseen kanssa.