Perinteinen jauheliha-perunasoselaatikko

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
jauheliha-perunasoselaatikko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

18 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

rooty

Kaupallinen yhteistyö Rooty

Milloin olet viimeksi valmistanut perinteistä jauheliha-perunasoselaatikkoa? Voit myös tuunailla ruokaa lisäämällä joukkoon pestoa, juustoraastetta tai maustaa jauhelihaa erilaisilla mausteilla.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 rkl rypsiöljyä TAI
  • 2-3 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
  • 400 g naudanjauhelihaa
  • maun mukaan suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 l vettä
  • 2 pussia Rooty Perunamuusijauhetta
  • 2 dl maitoa
  • maun mukaan suolaa
  • 50 g voita TAI
  • 50 g margariinia (vaihtoehto)
  • 3-4 kananmunaa

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla ja paista sipulisilppu ja jauheliha kauttaaltaan.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon perunamuusijauhe.
  • Lisää vielä maito ja sekoita. Mausta suolalla. Lisää joukkoon voi ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
  • Lisää joukkoon paistettu ja maustettu jauheliha ja sekoita ainekset sekaisin.
  • Kaada seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175-200 asteessa noin 45 minuuttia.
  • Nauti nostalginen jauheliha-perunasoselaatikko esimerkiksi puolukkasoseen kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä