Nyhtöpossulla täytetyt perunasämpylät

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Nyhtöpossulla täytetyt perunasämpylät
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

rooty

Kaupallinen yhteistyö Rooty

Mitä jos laskiaispullat olisivatkin tänä vuonna suolaisia? Nämä ihanan mehevät ja pehmoiset perunasämpylät kätkevät sisäänsä mureaa nyhtöpossua ja pestolla maustettua perunamuusia. Kokeile näitä herkullisia sämpylöitä ja ihastu! Voit toki tuunailla täytteitä myös omien mieltymysten mukaan. Nämä maistuvat kylminä ja lämpiminä!

Perunamuusi on valmistettu helposti Rooty Perunamuusijauheesta. Pakkaus sisältää neljä pussia perunamuusijauhetta ja yhdestä pussista valmistat noin kolme annosta muusia. Perunamuusijauhe löytyy kaupan kuivatarvikehyllystä.

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • ½ l maitoa TAI
  • ½ l vettä (vaihtoehto)
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 pss Rooty Perunamuusijauhetta
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
  • 250 g valmista nyhtöpossua ja bbq-kastiketta
  • 1 pss Rooty Perunamuusijauhetta
  • 5 dl maitoa TAI
  • 5 dl vettä (vaihtoehto)
  • 2-3 rkl vihreää pestoa
  • ripaus suolaa
  • basilikaa TAI
  • rucolaa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
  • Lisää sitten rypsiöljy ja Rooty Perunamuusijauhe sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa joukkoon.
  • Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
  • Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja muotoile tangoksi. Jaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä sämpylöiksi. Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Anna kohota vielä noin 15 minuuttia. Paista sämpylät 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.
  • Anna jäähtyä tai tarjoa lämpiminä.
  • Valmista täyte. Laita kypsä nyhtöpossu ja bbq-kastike lautaselle ja sekoita.
  • Kuumenna vesi tai maito kattilassa ja nosta sivuun.
  • Sekoita joukkoon Rooty Perunamuusijauhe ja anna vetäytyä noin minuutti. Sekoita joukkoon tarvittaessa vielä tilkka vettä tai maitoa ja vihreä pesto.
  • Laita pestolla maustettu perunamuusi pursotinpussiin. Halkaise sämpylät ja laita alemmille paloille nyhtöpossua keskelle sämpylää.
  • Pursota reunan ympäri pesto-perunamuusia ja koristele basilikalla tai rucolalla.
  • Laita kansi päälle ja tarjoa!
Nyhtöpossulla täytetyt perunasämpylät

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä