Juustoinen perunasalaatti
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Herkkujuustola
Kevään ensimmäiset varhaisperunat maistuvat salaatissa, jonka kanssa voit nauttia grilliruokaa tai herkutella sellaisenaan. Raasta tai rouhi joukkoon Herkkujuustolan Vilhoa oman makusi mukaan.
Tutustu Sastamalan Häijäässä sijaitsevaan Herkkujuustolaan ja poikkea ravintolassa nauttimassa juustoiset ateriat. Paikan päältä voit ostaa juustotuliaiset mukaasi.
Advertising information
Ainekset
3 annosta
- 1 kg varhaisperunoita
- vettä
- 1 tl suolaa
- 2 omenoita
- 3 kevätsipulinvarsia
- ½ dl kaprismarjoja
- 3 rkl pestoa
- maun mukaan suolaa
- maun mukaan Herkkujuustolan Vilho, voimakas kypsytetty kittijuusto
- mustapippurirouhetta
Pesto:
- ruukku tuoretta basilikaa
- 30 g Herkkujuustolan Vilho, voimakas kypsytetty kittijuusto
- 25 g pinjansiemeniä TAI
- 25 g cashewpähkinöitä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Pese varhaisperunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä. Leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi.
- Kuori ja paloittele omenat.
- Leikkaa kevätsipulinvarret ohuiksi suikaleiksi.
- Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon kaprismarjat.
- Valmista pesto.
- Laita basilika, raastettu Vilho kittijuusto, pinjansiemenet tai cashewpähkinät, kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja suola leikkurinterällä varustettuun kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.
- Sekoita pestoa salaatin joukkoon. Tarkista maku.
- Raasta joukkoon Vilho kittijuustoa ja koristele basilikalla. Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.
- Tarjoa!