Peurapyörykät
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Maalahden Limpun kanssa.
Nämä pyörykät sulavat suuhun. Riistan jauhelihaa löydät kaupan pakastealtaasta. Voit toki korvata sen myös naudan jauhelihalla. Maalahden Limppu korvaa korppujauhot ja antaa pyöryköille herkullisen maun. Turvota ne oluessa tai vedessä, ihan kuinka haluat.
Reseptivideon löydät artikkelin lopusta.
Advertising information
Ainekset
30 annosta
- 2 dl olutta
- 4 Maalahden Limppu leipäviipaletta
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 500 g peuran jauhelihaa
- 1 kananmuna
- ¾ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- maun mukaan timjamia TAI
- maun mukaan rosmariinia
Lisäksi:
- 50 g voita
- muutama varsi tuoretta timjamia TAI
- muutama varsi tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
- Laita olut kulhoon. Hienonna Maalahden Limppu -leipäviipaleet ja laita oluen joukkoon.
- Anna seistä hetki. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipulia, kunnes se hieman pehmenee.
- Laita jauheliha kulhoon ja lisää joukkoon kuullotettu sipuli, kananmuna, suola ja mustapippuria maun mukaan.
- Revi joukkoon tuoretta timjamia tai rosmariinia maun mukaan.
- Kääntele tasaiseksi massaksi ja muotoile pyöryköiksi.
- Paista kuumalla pannulla voissa tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon timjamia tai rosmariinia.
- Valuta seos kypsien pyöryköiden joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Video

Kauppalista
Uusin Viikon ruokalista®

Viikon ruokalista® vko 05/2023
Tilaa viikon ruokalista suoraan sähköpostiin