Peurapyörykät
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Video: Peurapyörykät
Ainekset
30 annosta
- 2 dl olutta
- 4 Maalahden Limppu leipäviipaletta
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 500 g peuran jauhelihaa
- 1 kananmuna
- ¾ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- maun mukaan timjamia TAI
- maun mukaan rosmariinia
Lisäksi:
- 50 g voita
- muutama varsi tuoretta timjamia TAI
- muutama varsi tuoretta rosmariinia (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Laita olut kulhoon. Hienonna Maalahden Limppu -leipäviipaleet ja laita oluen joukkoon.
- Anna seistä hetki. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipulia, kunnes se hieman pehmenee.
- Laita jauheliha kulhoon ja lisää joukkoon kuullotettu sipuli, kananmuna, suola ja mustapippuria maun mukaan.
- Revi joukkoon tuoretta timjamia tai rosmariinia maun mukaan.
- Kääntele tasaiseksi massaksi ja muotoile pyöryköiksi.
- Paista kuumalla pannulla voissa tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon timjamia tai rosmariinia.
- Valuta seos kypsien pyöryköiden joukkoon juuri ennen tarjoilua.
- Nauti peurapyörykät esimerkiksi perunasoseen kanssa.