Hedelmäinen liha-juurespata
- 20 min Työaika
- 1 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Vihreä Keiju
Hedelmäisen liha-juurespadan voit valmistaa vaikka joulupöytään muun ruoan lisäksi tai kinkun ja juuresruokien tilalle. Sekahedelmät antavat kivan vivahteen ateriaan, jonka voit valmistaa joko painekattilassa tai uunissa.
Vihreäkeijun yrttitarhasta reseptiin tarttui tällä kertaa rosmariinia. Tuo upea aromaattinen yrtti on trendikäs yrtti, jonka maku on vahva ja se on totuttu näkemään usein riistaruoissa. Se sopii mainiosti myös kasvisruokiin, juomiin ja jälkiruokiin.
Advertising information
Video: Hedelmäinen liha-juurespata
Ainekset
4-6 annosta
- 900 g karjalanpaistilihaa
- 2-3 punasipulia
- 2-3 porkkanaa
- 1 juuriselleri
- 1 palsternakka
- 3-5 punajuurta
- 25 g voita TAI
- 25 g margariinia TAI
- (3 rkl vaihtoehto) rypsiöljyä (vaihtoehto)
- 1 tl suolaa
- 1½ l vettä
- 1-2 lihalientä
- 10 mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 100-200 g kuivattuja sekähedelmiä
- Vihreä Keiju rosmariinia
Valmistusohje
- Ota lihapalat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Käsittele kasvikset. Kuori ja lohko punasipulit.
- Kuori porkkanat, juuriselleri, palsternakka ja punajuuret ja paloittele kasvikset suupaloiksi.
- Kuumenna voi, margariini tai öljy kattilassa tai padassa ja paista lihapalat kauttaaltaan, kunnes saavat väriä.
- Mausta suolalla. Lisää kasvikset ja kääntele hetki.
- Laita ainekset kypsennysastiaan ja kaada päälle vettä tai olutta, kunnes ainekset peittyvät.
- Murenna joukkoon lihaliemikuutiot.
- Lisää maustepippurit, suola, sekahedelmät ja rosmariinia oksina tai riivittynä maun mukaan.
- Kypsennä painekattilassa noin 50 minuuttia tai uunissa padassa 150 asteessa 4-6 tuntia.
- Uunikypsennyksessä tarkista välillä nesteen riittävyys.
- Tarjoa liha-juurespata keitettyjen perunoiden kanssa.
