Timjami-jauhelihapyörykät

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

3 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Resepti kaupallisessa yhteistyössä VihreäKeiju

Ihanat lihapyörykät maistuvat lämpiminä ja kylminä.
Valmista ja tarjoa lounaaksi, illalliseksi, illanistujaisissa tai vaikka salaattien seurana. Timjamilla maustetut pyörykät tuovat tuulahduksen Välimeren tunnelmaa. Timjami sisältää flavonoideja ja eteerisiä öljyjä. Se sopii hyvin myös pitkää haudutusta vaativiin ruokiin ja maistuu niin lihan, kalan, kanan kuin kasvistenkin kanssa.

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen

Advertising information

Mainos päättyy, resepti jatkuu

Ainekset

4 annosta
  • ½ dl perunasosejauhe
  • 2 dl vesi
  • 400 g naudan jauheliha
  • 1 kananmuna
  • ½ tl suola
  • mustapippurirouhe
  • 1 sipuli
  • nokare voi
  • maun mukaan Vihreäkeiju timjami

Ohje

  • Laita edelliseltä aterialta ylijäänyt perunasose kulhoon. Mikäli sellaista ei ole, sekoita perunasosejauhe ja lämmin kiehuva vesi keskenään ja anna soseen tekeytyä
  • Lisää perunasoseen joukkoon naudanjauheliha ja kananmuna.
  • Lisää suola ja mustapippuria maun mukaan. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Sulata voi pannulla ja kuullota sipulia hetki.
  • Lisää jauhelihaseokseen ja sekoita. Riivi timjamista lehtiä ja lisää niitä maun mukaan murekeseokseen ja kääntele joukkoon.
  • Pyöritä lihapyörykät tasakokoisiksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieretysten.
  • Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kauniin värisiä.
  • Tarjoa sellaisenaan tai vaikka jogurttikastikkeen kanssa.
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: