Timjami-jauhelihapyörykät
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä VihreäKeiju
Ihanat timjami-jauhelihapyörykät maistuvat lämpiminä ja kylminä.
Valmista ja tarjoa lounaaksi, illalliseksi, illanistujaisissa tai vaikka salaattien seurana. Timjamilla maustetut pyörykät tuovat tuulahduksen Välimeren tunnelmaa. Timjami sisältää flavonoideja ja eteerisiä öljyjä. Se sopii hyvin myös pitkää haudutusta vaativiin ruokiin ja maistuu niin lihan, kalan, kanan kuin kasvistenkin kanssa.
Advertising information
Video: Timjami-jauhelihapyörykät
Ainekset
4 annosta
- ½ dl perunasosejauhetta
- 2 dl vettä
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 sipuli
- nokare voita
- maun mukaan Vihreäkeiju timjamia
Valmistusohje
- Laita edelliseltä aterialta ylijäänyt perunasose kulhoon. Mikäli sellaista ei ole, sekoita perunasosejauhe ja lämmin kiehuva vesi keskenään ja anna soseen tekeytyä
- Lisää perunasoseen joukkoon naudanjauheliha ja kananmuna.
- Lisää suola ja mustapippuria maun mukaan. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Sulata voi pannulla ja kuullota sipulia hetki.
- Lisää jauhelihaseokseen ja sekoita. Riivi timjamista lehtiä ja lisää niitä maun mukaan murekeseokseen ja kääntele joukkoon.
- Pyöritä lihapyörykät tasakokoisiksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieretysten.
- Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kauniin värisiä.
- Tarjoa timjami-jauhelihapyörykät sellaisenaan tai vaikka jogurttikastikkeen kanssa.