Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku

  • 15 min Työaika
  • 3 h 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Makuja logo Makuja logo

Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Makuja kanssa.

Miten kuorrutat joulukinkkusi? Tapoja on monia. Voit sivellä kypsän kinkun pinnan erilaisilla hilloilla, marmeladeilla, chilihillolla, chilitahnalla tai sinapilla riippuen haluatko pintaan mausteita tai makeaa makua. Perinteisesti kinkku saa pintaansa korppujauhokuorrutteen. Voit käyttää sen sijaan myös piparkakkumuruja tai vaikka hapankorppumuruja ja maustaa niitä erilaisilla jouluisilla mausteilla. Tämä kinkku on saanut pintaansa pankojauhoja, joista tulee uunissa upean rapea kuorrute. Kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja ja löydä perinteiseenkin kinkkuun uusi twisti.

Advertising information

Video: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku

Ainekset

12-15 annosta
  • 3 kg kinkku
  • 1 kananmuna
  • 2-3 rkl sinappia
  • 1-1 ½ dl pankojauhoja
  • ripaus kanelia
  • ripaus neilikkaa
  • ripaus inkivääriä
Lisäksi:
  • neilikoita

Valmistusohje

  • Kypsennä kinkku pakkauksen ohjeen mukaan ja poista verkko ja osa kamarasta.
  • Sivele kinkun pinta kananmunalla ja sinapilla ja laita kinkku uunipellille.
  • Sekoita pankojauhojen joukkoon kanelia, neilikkaa ja inkivääriä.
  • Ripottele jauhoja kinkun pinnalle ja reunoille.
  • Laita kinkku 250-275 asteiseen uuniin kunnes pinta on kauniin värinen.
  • Anna jäähtyä hieman ennen kuin viipaloit pankojauhoilla kuorrutetun kinkun.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: