Viljapossun ulkofileeleike, pippurinen sienikastike, pesto-perunasose ja valkosipuliset härkäpavut
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- peruna
- vesi
- maito
- voi
- margariini
- vihreä pestokastike
- HK viljapossun ulkofileeleike
- sipuli
- siitakesieni
- vehnäjauho
- kuohukerma
- ruokakerma
- suola
- viherpippuri
- härkäpapu
- valkosipulinkynsi
Ulkofileeleikkeistä valmistat koko perheelle maistuvat possunleikkeet, joita voit höystää erilaisilla kastikkeilla tai vihanneslisäkkeillä.
Viljapossun ulkofileeleike, pippurinen sienikastike, pesto-perunasose
ja valkosipuliset härkäpavut
4 annosta
Pesto-perunasose
1 ½ kg perunoita
vettä
3-4 dl maitoa tai tarpeen mukaan
50-75 g voita tai margariinia
4 rkl vihreää pestokastiketta
margariinia tai voita paistamiseen
1 pkt (600 g) HK Viljapossun ulkofileeleikkeitä, leivitetty
Pippurinen sienikastike:
25 g voita tai margariinia
1 sipuli silppuna
100 g siitakesieniä
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohu-, tai ruokakermaa
1 dl maitoa
ripaus suolaa
n. 20 viherpippuria
Valkosipuliset härkäpavut:
25 g voita tai margariinia
300 g härkäpapuja
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
ripaus suolaa
Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Valuta vesi pois ja jauha perunat hienoksi. Lisää joukkoon maitoa,
kunnes saat sopivan paksuisen soseen. Lisää rasva ja pestokastike.
Säilytä kannen alla.
Paista leivitetyt Viljapossun ulkofileeleikkeet kuumassa pannussa
rasvassa molemmin puolin pakkauksen ohjeen mukaan.
Sulata rasva kasarissa ja paista sipulisilppu yhdessä siitakesienten
kanssa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Lisää joukkoon
kerma ja maito, anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.
Mausta suolalla ja rouhituilla viherpippureilla.
Käytä pilkotut härkäpavut ja valkosipuli kuumassa pannussa koko ajan
käännellen. Mausta ripauksella suolaa.
Tarjoa aterian kanssa raikasta salaattia.
Vinkki! Kokeile myös HK kermakastiketta leikkeiden seurana!