Itämainen naudanliha-nuudelisalaatti
- 50 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1-2 l vesi
- 150 g täysjyväriisinuudeli
- 2 rkl rypsiöljy
- 300 g HK naudan ohut sisäpaistisuikale
- 2 valkosipulinkynsi
- 1/3-1/2 punainen chilipaprika
- suola
- mustapippuri
- 1 punasipuli
- 1 rkl balsamiviinietikka
- 1 kurkku
- 1 punainen paprika
- 50 g sokeriherneenpalko
- 1 lime
- tuore minttu
- tuore korianteri
Ruokaisat salaatit ovat paitsi tyylikästä tarjottavaa, yhtä täyttäviä kuin lämpimät ateriat. Voit valmistaa salaatin etukäteen odottelemaan vieraita.
Itämainen naudanliha-nuudelisalaatti
2-4 annosta
1-2 l vettä
150 g täysjyväriisinuudelia
2 rkl rypsiöljyä
Lisäksi:
öljyä paistamiseen
1 pkt (300 g) HK Naudan ohut sisäpaistisuikale, maustamaton
2 valkosipulinkynttä
1/3-1/2 punainen chilipaprika
suolaa
mustapippuria
1 punasipuli
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 pieni kurkku
1 punainen paprika
50 g sokeriherneenpalkoja
1 limen puristettu mehu
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
Kiehauta vesi ja nosta kattila pois liedeltä.
Kasta nuudelit kiehuvaan veteen hetkeksi, kunnes ne kypsyvät. Valuta ja anna jäähtyä.
Sekoita halutessasi joukkoon hieman öljyä, jotta ne pysyvät irtonaisina.
Nosta liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Paista kuumassa pannussa öljyssä. Hienonna valkosipulin kynnet ja chilipaprika ja lisää joukkoon käännellen.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Sekoita joukkoon balsamiviinietikka ja anna maustua hetki.
Leikkaa kurkku ja paprika ohuiksi suikaleiksi.
Suikaloi sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita salaattiainekset keskenään ja purista joukkoon limenmehua.
Hienonna reilusti minttua ja korianteria ja sekoita salaatin joukkoon.