Mehevät porkkanaleivokset
- 20 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20 annosta
- 1 kananmuna
- 2 dl fariinisokeria
- 2 dl sokeria
- 2 dl rypsiöljyä TAI
- 2 dl auringonkukkaöljyä (vaihtoehto)
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 4 porkkanaa
Pinnalle:
- 200 g tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Mittaa kulhoon kananmunat, fariinisokeri, sokeri, öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Lisää porkkanaraaste joukkoon.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
- Jos haluat hieman matalamman kakun, voit valmistaa sen reunalliselle uunipellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Jäähdytä.
- Valmista täyte.
- Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään.
- Levitä tahna jäähtyneen porkkanakakun pinnalle.
- Säilytä mehevät porkkanaleivokset jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
- Vinkki! Lisää taikinaan 1-2 tl raastettua appelsiinin kuorta.