Mehevät porkkanaleivokset

  • 20 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
mehevät porkkanaleivokset
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

18 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Makuja

Mehevät porkkanaleivokset on mehevääkin mehevämpi herkkuleivonnainen, jonka valmistus on todella helppoa. Aikaa vievin osuus on porkkanoiden raastaminen.
Tämä herkkuleivonnainen säilyy mehevänä useita päiviä, jollei jo muuten ole tullut syödyksi.

Advertising information

Ainekset

20 annosta
  • 1 kananmuna
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl rypsiöljyä TAI
  • 2 dl auringonkukkaöljyä (vaihtoehto)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 4 porkkanaa
Pinnalle:
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  • Mittaa kulhoon kananmunat, fariinisokeri, sokeri, öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  • Kuori ja raasta porkkanat.
  • Lisää porkkanaraaste joukkoon.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  • Jos haluat hieman matalamman kakun, voit valmistaa sen reunalliselle uunipellille.
  • Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Jäähdytä.
  • Valmista täyte.
  • Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään.
  • Levitä tahna jäähtyneen porkkanakakun pinnalle.
  • Säilytä mehevät porkkanaleivokset jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
  • Vinkki! Lisää taikinaan 1-2 tl raastettua appelsiinin kuorta.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä