Laku-riisipiirakat
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Lakritsiriisipuuro:
- 2 dl vesi
- 2 dl puuroriisi
- 1 l maito
- 1 dl Kouvolan Lakritsi Lakritsikastike
Piirakkataikina:
- 2 dl vesi
- 3 dl vehnäjauho
- 2 dl ruisjauho
- 1 rkl rypsiöljy
Voiteluun:
- 25 g voi
- 2 dl maito
Lisäksi:
- 40 kpl elintarvikesilmä
- lime curdi -limetahna
Ei aikaakaan, kun on halloween.
Nyt voit yllättää ystäväsi ihanilla laku-riisipiirakoilla. Tällaisia et ole taatusti nähnyt missään ennen! BÖÖÖÖÖ!
Uskallatko kokeilla?
Kouvolan Lakritsin Lakritsikastiketta voit ostaa esimerkiksi täältä: kouvolanlakritsi.fi
Laku-riisipiirakat
20 kpl
Lakritsiriisipuuro:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 dl Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta
Piirakkataikina:
2 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
Voiteluun:
25 g voita
2 dl maitoa
Lisäksi:
40 kpl elintarvikesilmiä
lime- tai sitruunatahnaa
Aloita riisipuurosta. Mittaa vesi ja riisi kattilaan ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes riisipuuro on kypsää. Sekoita joukkoon Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta.
Valmista puuron kypsyessä piirakkataikina. Laita vesi kulhoon ja sekoita vehnäjauhot vispilällä ja sekoita sitten ruisjauhot ja rypsiöljy. Sekoita sen verran, että taikina on tasainen. Vaivaa taikinasta tasapaksu tanko ja jaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä pieniksi palloiksi ja laita muovikelmun alle. Ota muutama pallo kerrallaan ja ripottele pöydälle ruisjauhoja. Kaulitse piirakkapulikalla soikeita ohuita kiekkoja. Levitä lakritsiriisipuuro pinnalle lähes reunoja myöten ja rypytä ylhäältä alaspäin riisipiirakoiksi. Paista jauhotetulla uunipellillä 250 asteessa 12-15 minuuttia.
Sulata voi ja lisää joukkoon maito tai vesi. Kastele piirakat liemessä tai voitele pullasudilla. Älä laita piirakoita päällekkäin. Laita kunkin piirakan päälle kaksi elintarvikesilmää.
Tarjoa seuraksi lime- tai sitruunatahnaa.