Lihakeitto
- 20 min Työaika
- 2 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 800 g naudan etuselkää TAI
- 800 g naudan lapaa (vaihtoehto)
- vettä
- 1 tl suolaa
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
Lisäksi:
- 1 kg kiinteämaltoista perunaa
- 300 g juuriselleriä
- 1 keskikokoinen palsternakka
- 200 g lanttua
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
Pinnalle:
- lehtipersiljaa TAI
- persiljaa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä.
- Laita lihapala kattilaan ja laske päälle vettä sen verran, että liha peittyy.
- Lisää suola, kuoritut porkkanat ja kuorittu sipuli reiluina paloina. Anna kiehua, kunnes pinnalle muodostuu vaahtoa. Kuori se pois lusikalla tai reikäkauhalla. Näin liemi pysyy kirkkaana.
- Lisää liemeen laakerinlehdet ja maustepippurit.
- Keitä lihaa kannen alla tunnista puoleentoista, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa kypsennyksen aikana.
- Siivilöi liemi ja laita se takaisin kattilaan.
- Leikkaa liha työlaudalla pieniksi kuutioiksi.
- Kuori perunat, juuriselleri, palsternakka, lanttu, sipuli ja porkkanat ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Hienonna sipuli.
- Kiehauta liemi uudestaan ja lisää kasvikset. Mikäli nestettä on liian vähän, lisää vettä haluamasi määrä. Lisää lihapalat kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
- Tarkista maku.
- Lisää tarvittaessa suolaa.
- Hienonna lihakeiton pinnalle lehtipersiljaa tai persiljaa.