Lihakeitto

  • 20 min Työaika
  • 2 h 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Lihakeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

20 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kokolihasta valmistettu lihakeitto on hyvää ja kaiken vaivan arvoinen. Mikäli käytössäsi on painekattila, kypsennä liha siinä, näin säästät runsaasti aikaa. Voit myös keittää lihaa kerralla isomman määrän, jäähdyttää, kuutioida ja pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 800 g naudan etuselkää TAI
  • 800 g naudan lapaa (vaihtoehto)
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
Lisäksi:
  • 1 kg kiinteämaltoista perunaa
  • 300 g juuriselleriä
  • 1 keskikokoinen palsternakka
  • 200 g lanttua
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
Pinnalle:
  • lehtipersiljaa TAI
  • persiljaa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä.
  • Laita lihapala kattilaan ja laske päälle vettä sen verran, että liha peittyy.
  • Lisää suola, kuoritut porkkanat ja kuorittu sipuli reiluina paloina. Anna kiehua, kunnes pinnalle muodostuu vaahtoa. Kuori se pois lusikalla tai reikäkauhalla. Näin liemi pysyy kirkkaana.
  • Lisää liemeen laakerinlehdet ja maustepippurit.
  • Keitä lihaa kannen alla tunnista puoleentoista, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa kypsennyksen aikana.
  • Siivilöi liemi ja laita se takaisin kattilaan.
  • Leikkaa liha työlaudalla pieniksi kuutioiksi.
  • Kuori perunat, juuriselleri, palsternakka, lanttu, sipuli ja porkkanat ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Hienonna sipuli.
  • Kiehauta liemi uudestaan ja lisää kasvikset. Mikäli nestettä on liian vähän, lisää vettä haluamasi määrä. Lisää lihapalat kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
  • Tarkista maku.
  • Lisää tarvittaessa suolaa.
  • Hienonna lihakeiton pinnalle lehtipersiljaa tai persiljaa.
Lihakeitto

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä