Perinteinen hernekeitto
- 20 min Työaika
- 12 h 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Maalahden Limppu
Perinteinen hernekeitto on alkuvuoden mainio ruoka, johon kannattaa hyödyntää joululta mahdollisesti jäänyttä kinkkua. Onhan se toki myös laskiaisen nimikkoruoka helmikuussa. Hernekeitto on edullinen ruoka, jonka voit valmistaa ilman lihaakin. Voit lisätä joukkoon vaikkapa porkkanaa tai palsternakkaa. Maalahden Limppu leipäkuutiot viimeistelevät maukkaan keiton. Leikkaa pieniksi paloiksi ja upota keittoon tarjoiluvaiheessa. Voit voidella halutessasi leipäpalan ennen paloittelua voilla. Nam! Ja vielä sinappia päälle ja makunautinto on valmis.
Advertising information
Video: Perinteinen hernekeitto
Ainekset
4 annosta
- 500 g kuivattuja herneitä
- 2 l vettä
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 pieni palsternakka
- 300 g paloiteltua kinkkua
- maun mukaan suolaa
Lisäksi:
- 4-6 viipaletta Maalahden Limppua
- nokare voita
Valmistusohje
- Huuhtele herneet kylmässä vedessä ja laita ne kulhoon.
- Laske päälle kaksi litraa vettä ja anna seistä yön yli.
- Keitä herneitä liotusvedessä miedolla lämmöllä noin tunti.
- Kuori ja hienonna sipuli, porkkanat, (palsternakka) ja (kinkku).
- Lisää ne keiton joukkoon ja jatka kypsennystä vielä tunti. Lisää tarvittaessa vettä, mikäli keitto tuntuu liian sakealta.
- Lisää suolaa maun mukaan.
- Voitele Maalahden Limppu -leipäviipaleet voilla ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Jaa leipäpalat hernekeittoon ja tarjoa heti!