Kermainen juuressosekeitto

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

58 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Jäikö joululta yli juureksia? Hyödynnä ne herkullisiin keittoihin. Sosekeittoihin voit kätkeä yksittäisetkin juurekset ja saat aina uudenlaisia ja ihania vaihtoehtoja.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 iso palsternakka
  • 5 isoa porkkanaa
  • 5 isoa perunaa
  • 1 sipuli
  • pala juuriselleriä
  • vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl rakuunaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 dl kermaa
  • tai sulatejuustoa
  • tai tuorejuustoa
  • maun mukaan suolaa

Ohje

  • Kuori palsternakka, porkkanat, perunat, sipuli ja juuriselleri.
  • Paloittele juurekset ja laita kattilaan.
  • Lisää vettä kunnes juurekset peittyvät.
  • Lisää joukkoon kasvisliemikuutio.
  • Anna kiehua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  • Siivilöi keitinliemi talteen ja soseuta juurekset.
  • Lisää joukkoon rakuuna ja mustapippuria myllystä.
  • Lisää keitinlientä sen verran, että saat sopivan sakean keiton.
  • Mausta tarvittaessa suolalla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: