Kvinoa-linssipata

  • 40 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

31 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Foodin logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 dl punainen linssi
  • 1 dl Foodin Luomu punainen kvinoa
  • 6 dl vesi
  • 2 rkl Foodin Luomu Extra Virgin Oliiviöljy
  • 2 salottisipuli
  • 2-3 valkosipulinkynsi
  • 300 g kesäkurpitsa
  • keltainen paprika
  • cayennepippuri
  • 2 tl kurkuma
  • Foodin Luomu Mustapippuri
  • 500 g tomaattimurska
  • tuore oregano
  • ½ dl Foodin Luomu agavesiirappi

Syksyllä kotoillaan ja silloin nautitaan mausteisista ja lämmittävistä aterioista. Foodin on kotimainen yritys ja se tuo upeita raaka-aineita ympäri maailman meidän ruokapöytiimme. Suuren suosion saaneet ainekset löydät runsaana valikoimana heidän verkkokaupastaan ja toki monien markettienkin hyllyltä. Tämän reseptin raaka-aineet löydät kasviksia lukuun ottamatta Foodinin valikoimasta, johon voit tutustua täällä: Foodin.fi
Tutustu myös upeaan maustesarjaan, jota myydään kauniisiin purkkeihin pakattuina. Ne ovat myös ilo silmälle.

Kvinoa-linssipata
4 annosta

1 dl punaisia linssejä
1 dl punaista kvinoaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia
2-3 valkosipulinkynttä
300 g kesäkurpitsaa
1 keltainen paprika
ripaus cayennepippuria
2 tl kurkumaa
ripaus jauhettua mustapippuria
500 g tomaattimurskaa
tuoretta oreganoa tai muuta yrttiä
½ dl agavesiirappia tai maun mukaan

Huuhtele linssit ja kvinoa tiheässä siivilässä.
Kiehauta vesi ja keitä linssejä ja kvinoaa kattilassa noin 15-20 minuuttia. Valuta ja huuhtele.
Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljy padassa tai kattilassa ja lisää kasvikset pataan. Lisää joukkoon cayennepippuri, kurkuma ja mustapippuri. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska ja oregano tai muut yrtit. Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää sitten valutetut linssit, kvinoa ja agavesiirappi. Kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki!
Tulisuutta ja happamuutta voi taittaa agavesiirapilla tai lisäämällä joukkoon halutessaan esimerkiksi smetanaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: