Kesäpäivän kasvisgratiini

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

58 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Kasvisgratiini on ihanaa kesäruokaa. Voit nauttia siitä sellaisenaan vaikkapa uuden sadon perunoiden kanssa tai tarjota seuraksi esimerkiksi paistettua tai grillattua kalaa tai kanaa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 porkkanaa
  • 300 g parsakaalia
  • 500 g kukkakaalia
Juustokastike:
  • 50 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 150-200 g vahvaa emmentaljuustoraastetta
  • suolaa

Valmistusohje

  • Laita uuni lämpenemään 250-asteeseen.
  • Kiehauta vesi ja lisää suola.
  • Paloittele porkkanat (kuori tarvittaessa), parsakaali ja kukkakaali reiluiksi suupaloiksi.
  • Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan ja valuta.
  • Laita kasvikset uunivuokaan.
  • Valmista juustokastike.
  • Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista.
  • Lisää vehnäjauhot ja sekoita.
  • Lisää joukkoon maito ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes kastike sakenee.
  • Mausta suolalla ja sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.
  • Laita kasvisgratiini uuniin ja kuumenna sen verran, että pintaan tulee kaunista väriä.
  • Tarjoa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä