Kesäpäivän kasvisgratiini

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

49 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Makuja logo Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Kasvisgratiini on ihanaa kesäruokaa. Voit nauttia siitä sellaisenaan vaikkapa uuden sadon perunoiden kanssa tai tarjota seuraksi esimerkiksi paistettua tai grillattua kalaa tai kanaa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 porkkanaa
  • 300 g parsakaalia
  • 500 g kukkakaalia
Juustokastike:
  • 50 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 150-200 g vahvaa emmentaljuustoraastetta
  • suolaa

Valmistusohje

  • Laita uuni lämpenemään 250-asteeseen.
  • Kiehauta vesi ja lisää suola.
  • Paloittele porkkanat (kuori tarvittaessa), parsakaali ja kukkakaali reiluiksi suupaloiksi.
  • Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan ja valuta.
  • Laita kasvikset uunivuokaan.
  • Valmista juustokastike.
  • Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista.
  • Lisää vehnäjauhot ja sekoita.
  • Lisää joukkoon maito ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes kastike sakenee.
  • Mausta suolalla ja sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.
  • Laita kasvisgratiini uuniin ja kuumenna sen verran, että pintaan tulee kaunista väriä.
  • Tarjoa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: