Joulun uunijuurekset

  • 15 min Työaika
  • 60 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Makuja logo

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Makuja kanssa.

Joulupöydässä voit erilaisten laatikkoruokien lisäksi tai tilalla tarjota myös uunijuureksia.
Jouluista makua niihin saat mausteilla. Ruusukaalit antavat kivaa väriä ja antavat makua. Punajuuret kannattaa lisätä joukkoon viimeisenä, jotta ne eivät värjää muita kasviksia. Lisää joukkoon tähtianis ja kanelitanko.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 iso palsternakka
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 iso lanttu
  • 200 g ruusukaalia
  • 5-6 punajuurta
  • nokare voita
  • 2-3 rkl fariinisokeria TAI
  • 2-3 rkl hunajaa
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 1 appelsiinin puristettu mehu
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tähtianista
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl vettä

Ohje

  • Kuori palsternakka, porkkanat ja lanttu.
  • Poista ruusukaaleista pienet kannat.
  • Kuori lopuksi punajuuret kertakäyttöhansikkaat kädessä ja leikkaa lohkoiksi.
  • Kuumenna voi pannulla (jätä hieman punajuurille jotka pyöräytetään pannulla erikseen)
  • Kuumenna voi pannulla (jätä hieman punajuurille jotka pyöräytetään pannulla erikseen)
  • Purista joukkoon mehu. Kiehauta.
  • Mausta suolalla ja lisää joukkoon tähtianikset ja kanelitanko.
  • Laita kasvikset reunalliseen uunivuokaan.
  • Kuumenna hieman voita ja kääntele punajuuria hetki.
  • Mausta ripauksella suolaa.
  • Nosta punajuuret yksitellen vuokaan ja laita vuoka 200 asteiseen uuniin ja kypsennä 40-50 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
  • Lisää reseptin vesi tarvittaessa kun juurekset ovat paahtuneet jonkin aikaa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: