Mansikkavuokakakku
- 20 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 4 kananmuna
- 1 ½ dl sokeri
- 1 ½ dl perunajauho
- (vaihtoehto) gluteeniton jauhoseos
- (vaihtoehto) vehnäjauho
- 2 tl leivinjauhe
Täyte ja kuorrute:
- 5 dl vispikerma
- 2 dl kinuskikastike
- 2 tl vaniljasokeri
Kostutus:
- 3 dl jäätee
- (vaihtoehto) sitruunalimu
- (vaihtoehto) mehu
- 1 l tuore mansikka
- tuore minttu
Kyllä kerran kesään on yksi mansikkakakku leivottava, eikö totta? Mikäli perinteisen täytekakun tekeminen tuntuu työläältä, leivo tämä nopeasti valmistuva kakku uunipellillä ja kokoa uunivuokaan. Helppo, näyttävä ja vaikka retkelle tai muualle mukaan otettava. Täytteessä ja kermavaahdon maustamisessa voit käyttää mielikuvitusta.
Mansikkavuokakakku
8-10 annosta
Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja, vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrute:
5 dl vispikermaa
2 dl kinuskikastiketta
2 tl vaniljasokeria
(sokeria maun mukaan)
Kostutus:
3 dl jääteetä, sitruunalimonadia tai vaaleaa mehua
1 l mansikoita
tuoretta minttua
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle ja jäähdytä.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon kinuskikastike ja vaniljasokeri. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa sokerilla.
Ota esille reunallinen vuoka ja leikkaa torttulevy kahteen tai kolmeen yhtä suureen osaan. Laita pohjalevy vuokaan ja kostuta valitsemallasi nesteellä. Levitä päälle kerros kinuskikermavaahtoa ja viipaloi päälle mansikoita.
Toista kerrokset siten, että päällä on kerros kinuskikermavaahtoa ja mansikoita. Koristele mintunlehdillä.
Tarjoa!