Porkkanakakku soseesta

  • 5 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
porkkanakakku-soseesta
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

34 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Parhaan kanssa.

Porkkanakakun voit valmistaa myös porkkanasoseesta. Osta sose valmiina ja saat kakkutaikinan uuniin kädenkäänteessä. Tämä kakku sopii myös syötäväksi lahjaksi vaikka joulun aikaan. Voit koristella pintaa teemaan ja vuodenaikaan sopivaksi esimerkiksi piparkakkumuruilla tai tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Advertising information

Ainekset

10-12 annosta
  • 300 g porkkanasosetta
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 ½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • ½ appelsiinin kuoriraaste
  • 1 dl rypsiöljyä TAI
  • 1 dl voisulaa (vaihtoehto)
Voiteluun:
  • 25 g voisulaa
  • ¾ dl korppujauhoja TAI
  • ¾ dl mantelijauhoja
Kuorrute:
  • 25 g voita
  • 100 g tuorejuustoa
  • ½ dl porkkanasosetta
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  • Laita kulhoon porkkanasose, kananmunat, sokeri, Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe, piparkakkumauste ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste sekä rypsiöljy tai voisula.
  • Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Voitele pitkänmallinen leipävuoka voisulalla ja jauhota korppujauhoilla tai mantelijauhoilla.
  • Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  • Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia.
  • Anna kakun jäähtyä noin viisi minuuttia ennen kumoamista.
  • Kumoa ja jäähdytä.
  • Valmista kuorrute.
  • Laita voi, tuorejuusto, porkkanasose, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa tasaiseksi.
  • Levitä jäähtyneen kakun pinnalle ja koristele mielesi mukaan.
  • Tarjoa porkkanakakku!
porkkanakakku-soseesta

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: