Luumukeikauskakku

  • 20 min Työaika
  • 1 h 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen

Advertising information

Mainos päättyy, resepti jatkuu

Ainekset

12 annosta
  • 3 kananmuna
  • 2 dl Foodin kookossokeri
  • 4 dl vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 tl Foodin vaniljajauhe
  • 1-2 tl Foodin Chai-mauste
  • 1 dl Foodin Kookosmaito, luomu
  • 150 g voi
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Syksyn herkkuihin kuuluu ihanat luumut ja kriikunat. Monilla näitä kasvaa omassa pihassa, mutta niitä saa onneksi myös kaupan hedelmähyllyiltä. Niistä valmistat upean luumukeikauskakun, joka on paitsi herkullinen, myös erittäin helppo valmistaa. Foodinin tuotteita saat hyvin varustelluista marketeista ja heidän omasta verkkokaupasta. Kannattaa tutustua laajaan maustevalikoimaan, josta löytyy ihania mausteseoksia niin leivontaan kuin ruoanlaittoonkin. Jos et vielä ole kokeillut Chai maustetta, kokeile! Se sopii erinomaisesti myös lähestyvän joulun leivonnaisten maustamiseen ja erilaisiin lihapatoihin.

Katso Foodin valikoimaa tästä:
www.foodin.fi

Luumukeikauskakku
10-12 annosta

3 kananmunaa
2 dl Foodin Kookossokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Foodin Vaniljajauhetta
1-2 tl Foodin Chai maustetta
1 dl Foodin Kookosmaitoa
150 g sulatettua voita

Vuokaan:
50 g sulatettua voita
1 dl Foodin Kookossokeria
2 tl Foodin Luomu Ceylon Kanelia
12-14 kpl luumuja tai kriikunoita

Vaahdota kananmunat ja kookossokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kookosmaito ja vatkaa kevyesti joukkoon. Lisää vielä sulatettu voi ja kääntele taikina tasaiseksi. Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada vuokaan sulatettu voi. Voitele pohja ja reunat. Ripottele vuokaan kookossokeri ja Ceylon kaneli. Halkaise huuhdellut luumut ja poista kivet. Laita luumut leikkauspinta alaspäin vuokaan vieretysten. Kaada päälle taikina ja levitä tasaiseksi. Paista uunin keskiritilätasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa tarjoiluvadille.

Tarjoa seuraksi vaniljakastiketta, vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: