Luumukeikauskakku
- 20 min Työaika
- 1 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Foodin kanssa.
Syksyn herkkuihin kuuluu ihanat luumut ja kriikunat. Monilla näitä kasvaa omassa pihassa, mutta niitä saa onneksi myös kaupan hedelmähyllyiltä. Niistä valmistat upean luumukeikauskakun, joka on paitsi herkullinen, myös erittäin helppo valmistaa. Foodinin tuotteita saat hyvin varustelluista marketeista ja heidän omasta verkkokaupasta. Kannattaa tutustua laajaan maustevalikoimaan, josta löytyy ihania mausteseoksia niin leivontaan kuin ruoanlaittoonkin. Jos et vielä ole kokeillut Chai maustetta, kokeile! Se sopii erinomaisesti myös lähestyvän joulun leivonnaisten maustamiseen ja erilaisiin lihapatoihin.
Tästä Foodin verkkokauppaanAdvertising information
Ainekset
12 annosta
- 3 kananmunaa
- 2 dl Foodin kookossokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl Foodin vaniljajauhetta
- 1-2 tl Foodin Chai-maustetta
- 1 dl Foodin kookosmaitoa
- 150 g voita
Vuokaa:
- 50 g sulatettua voita
- 1 dl Foodin Kookossokeria
- 2 tl Foodin Luomu Ceylon Kanelia
- 12-14 luumuja TAI
- 12-14 kriikunoita (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Vaahdota kananmunat ja kookossokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kookosmaito ja vatkaa kevyesti joukkoon. Lisää vielä sulatettu voi ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada vuokaan sulatettu voi. Voitele pohja ja reunat.
- Ripottele vuokaan kookossokeri ja Ceylon kaneli.
- Halkaise huuhdellut luumut ja poista kivet. Laita luumut leikkauspinta alaspäin vuokaan vieretysten.
- Kaada päälle taikina ja levitä tasaiseksi. Paista uunin keskiritilätasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa luumukeikauskakku tarjoiluvadille.
- Tarjoa seuraksi vaniljakastiketta, vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.