Mämmi
- 30 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 3 l vettä
- 7½ dl mämmi- ja leipämallas
- 12 dl Myllyn Paras ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1-2 rkl pomeranssinkuorta
- 2 dl siirappia
Valmistusohje
- Lämmitä 1 litra vettä höyryävän kuumaksi, ei kiehuvaksi. Käytä kattilaa, jossa ei ole muoviosia, tai metallista isoa kulhoa.
- Sekoita joukkoon vispilällä vatkaten 2 ½ dl mämmi- ja leipämaltaita ja 4 dl ruisjauhoja. Laita kattila tai kulho 50-asteiseen uuniin ja anna seoksen imeltyä kaksi tuntia.
- Lisää sitten seokseen jälleen saman verran höyryävän kuumaa vettä, sekä mämmi- ja leipämaltaita ja ruisjauhoja.
- Anna imeltyä jälleen kaksi tuntia.
- Lisää vielä kolmas erä vettä, mämmi- ja leipämaltaita, sekä ruisjauhoja. Mausta seos suolalla, pomeranssinkuorella ja siirapilla. Keitä seosta liedellä noin 15 minuuttia ja jäähdytä yön yli.
- Jaa mämmi uunivuokiin ja jätä reilusti kuohumisvaraa.
- Kypsennä mämmiä 125 asteessa noin neljä tuntia.
- Tarjoa jäähtyneen mämmin kanssa kermaa, jäätelöä tai vaniljakastiketta.
