Rosmariinipestobroileria

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

23 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 4 Broilerinfilee
  • suola
  • 2 dl juustoraaste
  • 2 rkl öljy
  • 3-4 dl kuohukerma
  • (vaihtoehto) ruokakerma
Rosmariinipestokastike:
  • 70 g parmesaanijuusto
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • 50 g pinjansiemen
  • 1½ d oliiviöljy
  • 1 ruukku tuore rosmariini
  • suola

Yrtit tekevät arkisestakin ruoasta uudenlaista. Valmista upea pestokastike ja mausta sitä rosmariinilla. Valmista seuraksi esimerkiksi valkosipuliperunoita tai paahdettuja uunijuureksia.

Rosmariinipestobroileria
4 annosta

4 broilerinfileetä
ripaus suolaa
2 dl juustoraastetta
2 rkl öljyä
3-4 dl kuohu- tai ruokakermaa

Rosmariinipestokastike:

70 g parmesaanijuustoa
1-2 valkosipulinkynttä
50 g pinjansiemeniä
1 ½ dl oliiviöljyä
1 ruukku rosmariinia
(ripaus suolaa)

Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Valmista sitten pestokastike.

Laita parmesaanijuusto, kuoritut valkosipulinkynnet, pinjansiemenet, oliiviöljy ja rosmariini tehosekoittimeen tai leikkuriin ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
Tarkista maku. Lisää joukkoon tarvittaessa ripaus suolaa.

Nuiji broilerinfileitä tarvittaessa kevyesti kelmun välissä.
Levitä fileille rosmariinipestokastiketta ja ripaus suolaa.
Ripottele päälle juustoraaste.
Käännä fileet kaksin kerroin ja paista kuumassa pannussa öljyssä molemmin puolin väri pintaan. Tiputa lämpötilaa ja kaada joukkoon kerma. Anna hautua miedolla lämmöllä kastiketta sekoitellen.

Tarkista maku. Koristele halutessasi tuoreella rosmariinilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä