Broileri-pestopyörykät

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

77 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Mehevät, mutta kevyet broileripyörykät voit maustaa valmiilla pestokastikkeella tai tehdä pestokastikkeen itse. Kuumenna pariisinperunat höyrykattilassa tai vedessä nopeasti kiehauttaen ja paista lehtikaalilisäke pannulla pyöryköiden kypsyessä uunissa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Broileri-pestopyörykät
  • 400 g broilerinjauhelihaa
  • punaista pestokastiketta
  • 2 sipulia TAI
  • pätkä purjosipulia (vaihtoehto)
  • ripaus suolaa
Perunalisäke:
  • 500 g pariisinperunoita
  • 50 g voita
  • ½ ruukku tuoretta basilikaa
  • ripaus suolaa
Paistettu lehtikaali:
  • nokare voita
  • 200-300 g lehtikaalia
  • ripaus suolaa
  • ½ sitruunan mehu
Kermaviilikastike:
  • 1 prk kermaviiliä
  • maun mukaan tuoretta basilikaa
  • ripaus suolaa
Punainen pestokastike:
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 25 g parmesaanijuustoa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ruukku punaista basilikaa
Pinnalle:
  • parmesaanijuustoa lastuina
  • rucolanversoja
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

  • Valmista ensin pestokastike.
  • Laita broilerinjauheliha kulhoon ja lisää joukkoon pestokastike ja hienonnettu sipuli.
  • Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
  • Muotoile pyöryköiksi ja asettele ne vieretysten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20-30 minuuttia.
  • Höyrytä pariisinperunat höyrykattilassa tai kiehauta nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta ja lisää joukkoon sulatettu voi, hienonnettu basilika ja ripaus suolaa, sekoita.
  • Poista lehtikaalinlehdistä kovat lehtiruodit ja leikkaa lehdet reiluiksi paloiksi. Sulata voi pannulla ja paista lehtikaalinlehdet käännellen, kunnes alkavat kutistua. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
  • Valmista pyöryköiden seuraksi vielä kermaviilikastike.
  • Sekoita joukkoon hienonnettua basilikaa ja ripaus suolaa sekä puristettua sitruunanmehua.
  • Jos haluat valmistaa pestokastikkeen itse, ota tästä ohje.
  • Puolita paprikat ja poista siemenet.
  • Laita paprikat tehosekoittimeen. Lisää oliiviöljy, parmesaanijuusto, pinjansiemenet, valkosipulinkynsi ja suolaa ja mustapippuria myllystä. Lisää upea punainen basilika.
  • Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Mikäli seos on liian paksua, voit lisätä joukkoon vielä oliiviöljyä.
  • Tarkista maku.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä