Broileri-riisivuoka
- 15 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4 dl A.Vogel Luomu Täysjyväriisiä
- 8 dl vettä
- 1 pullo Biotta Luomu Tomaattitäysmehua TAI
- 1 Biotta Porkkanatäysmehua (vaihtoehto)
- 1-2 Herbamare Kasvisliemikuutiota TAI
- 1 pkt Herbamare yrttiseosta (vaihtoehto)
- 1 grillattu broileri
- 2-3 porkkanaa
- 1-2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 paprika
- muutama varsi lehtiselleriä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 150-200 g juustoraastetta
- 1 pullo Biotta Luomu Tomaattitäysmehua
- 2-3 kananmunaa
- maun mukaan Herbamare Spicy yrttimausteseosta
Valmistusohje
- Huuhtele täysjyväriisi huolellisesti ja lisää se kiehuvaan veteen.
- Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia välillä sekoittaen ja lisää tarvittaessa vettä.
- Lisää loppuvaiheessa tomaattimehua ja anna kiehua kunnes riisi on kypsää.
- Putsaa grillatusta broilerista nahka ja luut. Revi broilerinliha suikaleiksi.
- Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika. Huuhtele lehtisellerinvarret ja leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista kasviksia hetki kovalla lämmöllä käännellen.
- Sekoita reunallisessa uunivuoassa riisi, kana ja kasvikset. Sekoita kulhossa Tomaattitäysmehu, rikotut kananmunat ja Herbamare Spicya maun mukaan.
- Ripottele päälle juustoraaste.
- Kaada pinnalle tomaatti-kananmunaseos ja kypsennä ruokaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes neste on jähmettynyt.
- Nauti!