Lämminleipäpelti

  • 10 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen

Advertising information

Mainos päättyy, resepti jatkuu

Ainekset

12 annosta
  • 6 paahtoleipäviipale
  • 6 ruisleipäviipale
  • 3 rkl vihreä pestokastike
  • 1 broilerin koipinuija
  • 2 rkl smetana
  • 50 g vöner
  • 1 rkl chilimajoneesi
  • 1 rkl sinappi
  • 100 g lenkkimakkara
  • 5 kirsikkatomaatti
  • (vaihtoehto) miniluumutomaatti
  • 1 rkl punainen pestokastike
  • 50 g lämminsavulohi
  • 5 kirsikkatomaatti
  • 5 miniluumutomaatti
Lisäksi:
  • 100-150 g juustoraaste
  • tuore yrtti
  • tuore rucola
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Lämpimät leivät ovat hävikkiruokaa parhaimmillaan. Niihin voit kätkeä jääkaapin ylimääräiset raaka-aineet ja jokainen voi koota oman suosikkinsa. Nämä leivät on ladottu vieretysten siten, että tummat ja vaaleat leipäviipaleet ovat sekaisin. Kokeile erilaisia täytteitä. Näistä jokaisesta riittää aina kolmeen leipäviipaleeseen. Uskallatko ottaa järjestyksessä seuraavan leivän? Millähän se mahtaa olla täytetty?

Lämminleipäpelti
12 annosta

6 viipaletta paahtoleipää
6 viipaletta ruisleipää
3 rkl vihreää pestokastiketta + 1 grillattu broilerinkoipi
2 rkl smetanaa + 50 g Vöner -kasviskebabia + 1 rkl chilimajoneesia
1 rkl sinappia + 100 g lenkkimakkaraa + 5 kirsikka- tai miniluumutomaattia
1 rkl punaista pestokastiketta + 50 g lämminsavustettua lohta + 5 kirsikka- tai miniluumutomaattia

Lisäksi:
100-150 g juustoraastetta
tuoreita yrttejä tai rucolaa

Laita leipäviipaleet vierekkäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä kolmelle leipäviipaleelle vihreää pestokastiketta ja revi päälle grillatusta broilerinkoivesta suikaleita.
Voitele kolme leipäviipaletta smetanalla ja laita päälle Vöneriä.
Voitele kolme leipäviipaletta sinapilla. Viipaloi pinnalle lenkkimakkaraa ja laita päälle kirsikka- tai miniluumutomaatin puolikkaita.
Voitele kolme leipäviipaletta punaisella pestokastikkeella ja laita päälle lämminsavustettua lohta paloina ja ripottele pinnalle puolitettuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja.

Ripottele juustoraaste koko komeuden päälle. Lämmitä grillivastuksella muutama minuutti, mikäli haluat juustosta rapeaa. Jos haluat että juusto on pehmeää, pidä uunipeltiä 200-asteessa keskiritilätasolla, kunnes juusto alkaa sulaa. Pursota Vöner-palojen päälle chilimajoneesia ja ripottele leipäviipaleiden päälle tuoreita yrttejä tai rucolaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: