1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Joulupöydässä voit erilaisten laatikkoruokien lisäksi tai tilalla tarjota myös uunijuureksia. Jouluista makua niihin saat mausteilla. Ruusukaalit antavat kivaa väriä ja antavat makua. Punajuuret kannattaa lisätä joukkoon viimeisenä, jotta ne eivät värjää muita kasviksia. Lisää joukkoon tähtianis ja kanelitanko.

Joulun uunijuurekset
4-6 annosta

1 iso palsternakka
2-3 porkkanaa
1 iso lanttu
200 g ruusukaalia
5-6 keskikokoista punajuurta
nokare voita
2-3 rkl fariinisokeria tai hunajaa
yhden appelsiinin kuoriraaste
yhden appelsiininmehu
¼ tl suolaa
2 tähtianista
1 kanelitanko
(1 dl vettä)

Kuori palsternakka, porkkanat ja lanttu. Poista ruusukaaleista pienet kannat. Kuori lopuksi punajuuret kertakäyttöhansikkaat kädessä ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna voi pannulla (jätä hieman punajuurille jotka pyöräytetään pannulla erikseen) ja laita kasvikset punajuuria lukuun ottamatta kuumalle pannulle ja kääntele hetki. Lisää joukkoon fariinisokeri tai hunaja ja raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuorta. Purista joukkoon mehu. Kiehauta. Mausta suolalla ja lisää joukkoon tähtianikset ja kanelitanko. Laita kasvikset reunalliseen uunivuokaan. Kuumenna hieman voita ja kääntele punajuuria hetki. Mausta ripauksella suolaa. Nosta punajuuret yksitellen vuokaan ja laita vuoka 200 asteiseen uuniin ja kypsennä 40-50 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Lisää reseptin vesi tarvittaessa kun juurekset ovat paahtuneet jonkin aikaa.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.