1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 4,40/5)

Leivo joulupöytään tai syötäväksi lahjaksi mehevä taatelileipää. Tällä reseptillä valmistat kaksi suorakaiteen mallista leipää leipävuoassa.

Mehevä taatelileipä
2 leipää


5 dl alkoholitonta olutta tai kotikaljaa
200 g kuivattuja kivettömiä taateleita
50 g hiivaa
¾ dl siirappia tai fariinisokeria
1 tl suolaa
4 dl Myllyn Paras Puolikarkea Vehnäjauho
3 dl Myllyn Paras Ruisjauho
75 g sulatettua voita, margariinia tai rypsiöljyä
1 dl seesaminsiemeniä tai manteli- tai pähkinärouhetta


Vuokaan:
nokare voita tai margariinia
1 dl seesaminsiemeniä


Laita olut tai kotikalja kulhoon ja laita joukkoon kivettömät taatelit. Anna seistä vähintään puoli tuntia. Liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi tai fariinisokeri ja suola. Vaivaa joukkoon vehnäjauhot ja ruisjauhot. Voit jättää taikinan löysäksi ja jättää osan jauhoista leivontavaiheeseen. Vaivaa vielä joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy sekä seesaminsiemenet tai manteli- tai pähkinärouhe. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunti. Vaivaa taikinaa jauhoja apuna käyttäen ja nosta taikinat voideltuun ja seesaminsiemenillä jauhotettuun paistovuokaan. Kohota vielä puoli tuntia. Paista 225 asteessa ensin 15 minuuttia ja tiputa sitten lämpötila 200 asteeseen. Kypsennä vielä noin puoli tuntia.

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä: Myllyn Paras

Uusimpia Myllyn Paras reseptejä:



Tästä löydät kaikki MYLLYN PARAS reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.