1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Kuusen mallinen leikkelevati on hauska väripilkku tarjoilupöydässä. Pieneen suolaiseen herkutteluun tarkoitettu vati sopii arkisenkin illan piristäjäksi. Valmista sitä isompi kuusi, mitä enemmän on syöjiä. Voit vaihdella aineksia myös toisiin.
Näin saat halutessasi esille myös esimerkiksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle oman vadin juuri sopivan kokoisena.

Kuusenmallinen leikkelevati
2-3 annosta

80 g ilmakuivattua kinkkua
7-8 pientä pyöreää suolakeksiä
n. 6 vihreää oliivia
150 g pehmeää camembert-juustoa
50 g minisalamia
muutama makea säilötty chili
muutama säilötty valkosipulinkynsi
50 g leipäjuustoa
tuoretta rosmariinia

Laita ilmakuivattu kinkku rullina tai ruusukkeina vadille vieretysten. Kasaa sen eteen hieman kapeampi rivistö suolakeksejä, sitten vihreitä oliiveja, camembert-juustoa paloina ja latvaa kohden vielä ilmakuivatusta kinkusta tehty ruusuke. Ota piparkakkumuotilla tähti leipäjuustosta ja laita se kuusen latvaan. Laita väleihin minisalamia, makeaa chiliä ja valkosipulia ja laita havunoksiksi tuoretta rosmariinia. Leikkaa juustosta kuuselle jalka.

Tarjoa!

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Uusimpia Makuja reseptejä:



Tästä löydät kaikki MAKUJA reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.