Suklaa-banaanikakku
- 40 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras kanssa.
Kuka voisi vastustaa suklaakakkua? Tämä kakku valmistuu helposti ja vähistä raaka-aineista. Banaanin sijaan voit laittaa kakun väliin myös muita hedelmiä. Leivo kakkupohja halutessasi jo edellisenä päivänä ja täytä muutama tunti ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä: Myllyn ParasAdvertising information
Ainekset
12 annosta
Kakkupohja:
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita vehnäjauhoja
- ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
- 25 g voita TAI
- 25 g margariinia (vaihtoehto)
- ¾ dl korppujauhoja
Kostutus:
- 1-2 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte:
- 5 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g maitosuklaata
- 2-3 banaania
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Voitele halkaisijaltaan 24-25 cm kakkuvuoka voilla tai margariinilla ja jauhota korppujauhoilla.
- Laita taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
- Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
- Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen.
- Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
- Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
- Paloittele maitosuklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
- Sekoita sulanut suklaa kermavaahdon joukkoon ja käännä tasaiseksi.
- Viipaloi banaanit.
- Levitä kermaa kakun väleihin ja laita kermakerroksen päälle banaaniviipaleita.
- Kuorruta kakku suklaakermavaahdolla ja raasta päälle halutessasi suklaata.
