Överi suklaakakku
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 185 g voita TAI
- 185 g maragariinia (vaihtoehto)
- 2 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa TAI
- 2 dl maitoa (vaihtoehto)
- 75 g Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaata
Vuokaan:
- voita
- korppujauhoja
Kostutus:
- 1- 1 ½ dl omenamehua
Väliin:
- 100 g aprikoosimarmeladia
Pinnalle:
- 3 levyä (75 g per levy) Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaata
- 1 dl kuohukermaa TAI tarvittaessa enemmän
- Cloetta SPRINKLE Choco Woffel -suklaata
- Cloetta SPRINKLE Latte crunchiatto -suklaata
- Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaata
- Cloetta SPRINKLE Mint & Crispy rain -suklaata
- Cloetta SPRINKLE Toffee center -suklaata
Valmistusohje
- Vaahdota voi ja fariinisokeri keskenään. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Kääntele taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kerma tai maito.
- Paloittele crunchy mango -suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Kääntele sulatettu suklaa taikinaan.
- Voitele jauhota halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka ja laita taikina vuokaan.
- Paista kakkua 150-175 asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
- Poista kakku vuoasta ja anna jäähtyä.
- Halkaise kakku kahteen osaan.
- Kostuta pohjat omenamehulla. Levitä alimman pohjan päälle aprikoosimarmeladia.
- Laita päälle toinen pohja. Valmista kuorrute.
- Paloittele crunchy mango -suklaa pieneen kasariin ja kaada joukkoon hieman kuohukermaa.
- Sekoita koko ajan miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Lisää tarvittaessa kermaa.
- Anna suklaaseoksen olla kuitenkin melko paksua, mutta levittyvää.
- Levitä suklaa kakun päälle ja reunoille.
- Paloittele päälle runsaasti suklaapaloja.
- Säilytä överi suklaakakku jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.