Överi suklaakakku

  • 30 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Överi suklaakakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

29 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Cloetta

Isänpäivä lähestyy. Pitääkö isä suklaasta? Joskus överit on ihan parasta! Valmista ihana överi suklaakakku, joka taatusti muistetaan! Kasaa kakun päälle niin paljon suklaata, että hirvittää! Miten hauskaa.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 185 g voita TAI
  • 185 g maragariinia (vaihtoehto)
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 dl kermaa TAI
  • 2 dl maitoa (vaihtoehto)
  • 75 g Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaata
Vuokaan:
  • voita
  • korppujauhoja
Kostutus:
  • 1- 1 ½ dl omenamehua
Väliin:
  • 100 g aprikoosimarmeladia
Pinnalle:
  • 3 levyä (75 g per levy) Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaata
  • 1 dl kuohukermaa TAI tarvittaessa enemmän
  • Cloetta SPRINKLE Choco Woffel -suklaata
  • Cloetta SPRINKLE Latte crunchiatto -suklaata
  • Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaata
  • Cloetta SPRINKLE Mint & Crispy rain -suklaata
  • Cloetta SPRINKLE Toffee center -suklaata

Valmistusohje

  • Vaahdota voi ja fariinisokeri keskenään. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Kääntele taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kerma tai maito.
  • Paloittele crunchy mango -suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Kääntele sulatettu suklaa taikinaan.
  • Voitele jauhota halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka ja laita taikina vuokaan.
  • Paista kakkua 150-175 asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
  • Poista kakku vuoasta ja anna jäähtyä.
  • Halkaise kakku kahteen osaan.
  • Kostuta pohjat omenamehulla. Levitä alimman pohjan päälle aprikoosimarmeladia.
  • Laita päälle toinen pohja. Valmista kuorrute.
  • Paloittele crunchy mango -suklaa pieneen kasariin ja kaada joukkoon hieman kuohukermaa.
  • Sekoita koko ajan miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Lisää tarvittaessa kermaa.
  • Anna suklaaseoksen olla kuitenkin melko paksua, mutta levittyvää.
  • Levitä suklaa kakun päälle ja reunoille.
  • Paloittele päälle runsaasti suklaapaloja.
  • Säilytä överi suklaakakku jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä